Eestis loodi Kristlaste Looduhoiu Võrgustik

Eestis loodi Kristlaste Looduhoiu Võrgustik

Alates 2024. aasta algusest on Eestis koos käinud Kristlaste Looduhoiu Võrgustik, mis ühendab kristlasi, kes peavad oluliseks looduse kui Jumala loodu uurimist ja kaitsmist. 1. juulil sai võrgustik ka ametlikult MTÜks vormistatud.

Võrgustiku eesmärgiks on tõsta teadlikkust looduhoiu ideedest nii kristlaste seas kui avalikkuses ning neid ideid ka ellu rakendada. Oma eesmärkide saavutamiseks on plaanis korraldada seminare ja muid üritusi, viia ellu projekte ning arendada koostööd koguduste ja teiste organisatsioonidega nii Eestis kui välismaal.

“Tänu igapäevasele tööle Looduseuurijate seltsis avastasin, et loodusega tegelevad kristlased on jagunenud erinevate koguduste vahel. Tekkis soov ja võimalus neid ühendada”, ütles võrgustiku algataja ja juhatuse liige Hannes Rohtsalu. Juhatusse kuuluvad veel Elle Rajandu ja Laura Vilbiks.

Poole aastaga on võrgustik jõudnud pidada erinevaid arutelusid kristlaste rolli üle looduskaitses ja keskkonnasõbraliku elustiili levitamises, samuti laiendanud oma liikmete silmaringi keskkonnavaldkonnas. Võrgustiku liikmed on üheskoos osalenud talgutel Looduseuurijate Seltsis ja Tartu Maheaias. Lisaks on saanud tavaks külastada erinevaid looduhoiuga seotud asutusi, näiteks TÜ Oecologicumi, Eestimaa Looduse Fondi, Eesti Loodusmuuseumi, aga ka Oleviste kirikut. Regulaarse kohtumispaiga eest on võrgustik tänulik Looduseuurijate Seltsile.

Võrgustikuga on tänaseks seotud 24 inimest. Hetkel on võrgustiku peamiseks avalikkusele suunatud suhtluskanaliks Facebooki leht. Võrgustikuga liitumiseks saavad huvilised soovi avaldada e-posti teel aadressil looduhoid@gmail.com.

Kohtumised toimuvad peamiselt Tartus ja Tallinnas.

Järgmised olulisemad üritused on plaanis 1. septembrist 4. oktoobrini, mil üle maailma tähistatakse kirikutes looduhoiukuud. 

Täiendavat infot saab küsida: