2. novembril tuleb Mustamäel kokku  Misjonifoorumi Õpikogukond

2. novembril tuleb Mustamäel kokku  Misjonifoorumi Õpikogukond

Laupäeval, 2. novembril on koguduste esindused oodatud Mustamäele, et Misjonifoorumi Õpikogukonnas asuda avastama võimalusi oma koguduse kasvuks. Sündmuse eestvedaja Annely Neame seletab, millega on tegu:

Koguneme kell 9-16 Mustamäe kirikus ja võtame aja selleks, õppida tundma ennast, oma meeskonna (koguduse)kaaslasi ja teha samme oma koguduse eesmärkide poole. 

Meiga ühinevad ka sõbrad ja partnerid Norrast ning Soomest. Kuuleme lühikesi ettekandeid koostööst, jüngriks olemisest, oma andide ülesleidmisest ja nende rakendamisest. Ettekannete vahepeal on võimalus vestluste pidamiseks, teineteise eest palvetamiseks, ülistuseks ja einestamiseks. Terve päeva mõtestame oma vaimulikku teekonda ja järgmisi same sellel teel. Mis teekond see on? Kuhu see tee viib? Kes siin veel on? Mis tähtsus sellel on? Kuidas me teame, et me oleme edasi liikunud? Kui «see» samm on tehtud, mis siis olemas on? Kui tõenäoline on, et võetud kohustused täidate?

Jumala suhe on isiklik aga ka ühiskondlik ning mida rohkem inimene harjub Jumalaga koos käima, seda väljendama omavahel, teiste kaaslastega — sedamoodi kirik kasvabki. Aktiivne toimimine sünnib läbi inimeste vaimuliku kasvu. Koguduse ülesanne on toetada seda kasvu — luua keskkond, kus inimene tunneb ennast turvaliselt ja kus ta on väärtustatud sellisena, nagu Jumal tema loonud on. Kirik on Jumala misjoni funktsioon — kiriku mõte on Jumala armastuse ja evangeeliumi jagamine. Igal ristitud inimesel on leping Jumalaga. Jumal kindlasti austab seda lepingut, küsimus on, kas inimesed on teadlikud, et Jumalal ka neile ootused on? 

Õpikogukond on rohujuure tasandil suhtlemine ja koos õppimine. Tahame inimesi vaimuliku vastutuse võtmisel toetada ja natuke nügida, just nii palju kui tarvis. Kui veel ei olda harjunud koos töötama, siis koostöö on uus töövorm. Loodame, et päeva lõpuks on enamik osalejaid veendunud, et see on koguduse jaoks ainuvõimalik töövorm.

Juurutame suhtlemist subjekti ja subjekti vahel — õppides teineteiselt, me ka õpetame üksteist. Ülo Vooglaid “Elanikust kodanikust” ja Tartu Ülikooli Dagmar Narussoni avatud kogukonna teemalistest mõtetest ning sisenditest on inspiratsiooni saadud ja on loodud keskkond, kus osalejad saavad väljendada oma mõtteid ja saada inspiratsiooni kaaslastelt. Jagame üksteisega ideid ja innustust! Vaid innustusega saab ka soovitut ellu viia. Kogu seda protsessi aitab meil praktiliselt läbi viia Norra Misjoniseltsi kaudu Agenda1 sõbrad Norrast ja Soomest.

Iga meeskond liigub koos eesmärgi poole. Igal inimesel on sellel teel oma anded ja ülesanded. Misjonifoorumi Õpikogukond pakub ruumi ja võimaluse  koos teele asumiseks, et meie õppimisest ja meie kaudu saaks kõik eesti inimesed reaalset kasu. 

Misjonifoorumi Õpikogukonna järgmised 4 kokkusaamist on Jumala abiga plaan korraldada 2025 ja 2026 aasta jooksul. Kuupäevad on selgumisel.


Vaata ka: