“Koguduse lugu” saab kaante vahele

“Koguduse lugu” saab kaante vahele

Kristjan Luhametsa raamatu „Koguduse lugu“ esitlus on 28. juunil kell 11 Viljandi Jaani kirikus. Autor tutvustab raamatut ka 30. juunil kell 11.30 Tartu Pauluse kirikus.

„Koguduse lugu“ annab ülevaate kõigi Eestis tegutsenud luterlike koguduste ja selle kaudu ka kõigi Eesti kihelkondade ja linnade ajaloost alates ristiusu saabumisest kuni tänase päevani. 760-leheküljeline raamat põhineb Pereraadio saatesarjal, mis jõudis kuulajateni ja e-Kiriku lugejateni 10. septembrist 2020 kuni 2. maini 2024. Lisatud on kõigi koguduste vaimulike nimekirjad, samuti praostide ja piiskoppide loetelud. Fotod kirikutest tegi Endel Apsalon.

Raamatu „Koguduse lugu“ ilmumine tähistab 500 aasta möödumist usupuhastuse jõudmisest Eesti alale. Kristlikud kogudused olid siin juba varem olemas ja mõnegi koguduse lugu sai alguse isegi enne maa ametlikku ristiusustamist. Loodetavasti äratab raamat lugejas huvi oma kodukandi mineviku, oleviku ja tuleviku vastu ning innukamad jätkavad sealt, kus ülevaate andja pooleli jäi.


Vaata ka:

Meeldib 1