Lasnamäe Püha Markuse kogudus alustas ametlikult tegevust

Lasnamäe Püha Markuse kogudus alustas ametlikult tegevust

Mihklipäeval, 29. septembril, toimus pidulik jumalateenistus, millega alustas ametlikult tegevust EELK Lasnamäe Püha Markuse kogudus. “Kogudused sünnivad sinna, kus leidub inimesi, kes soovivad Jumala sõna ja sakramendi ümber koonduda. Kui koguduses on vähemalt Jeesuse jüngrite arv jagu liikmeid, saab see ametliku staatuse,” on tõdenud peapiiskop Urmas Viilma sotsiaalmeedia vahendusel.

Kuigi Lasnamäe kogukond on kogudusena koos käinud juba kümme aastat, tegi lõpliku otsuse koguduse asutamiseks tänavu kevadel Jõgeval kogunenud EELK Kirikukogu. Nüüd on kogudus valmis valima ka oma õpetaja, et töö võiks jätkuda samas vormis nagu teistes EELK kogudustes üle Eesti. Suur roll on olnud ka EELK Tallinna Püha Vaimu kogudusel, kes on seni teeninud Lasnamäe kogudust oma osakogudusena.

Pidulikul jumalateenistusel teenisid kaasa õpetajad Kaido Petermann ja Pavel Zajak, organistina Violetta-Viktoria Haletskaja ning muusikalist tuge pakkusid Helis Kärbo flöödil ja Kirsti Malmi kitarril.

Pärast jumalateenistust tervitasid Lasnamäe Püha Markuse kogudust pidupäeva puhul sõpruskoguduste esindajad Soomest, Olarist, Joutjärvelt ja Vesilahtist. Samuti esines tervituskõnega Lasnamäe Linnaosavalitsuse kohustetäitja Kirill Klaus. Tervitused tõid ka Tallinna praost Jaak Aus, EELK Misjonikeskuse esindajad Leevi Reinaru ja Pia Roatsala ning Lasnamäe koguduse “emakoguduse” Püha Vaimu koguduse abiõpetaja Eha Kraft ja juhatuse esimees Ülle Gunin. Tervitusi jagasid ka Randvere koguduse diakon Andres Suurevälja ning Narva Aleksandri koguduse õpetaja Urmas Karileet ja abiõpetaja Vladimir Batuhtin.

Pärast pidulikku jumalateenistust jätkus programm avatud uste põhimõttel, kus külalisi ootasid majas ringkäigud ning maja ees avatud pannkoogikohvik.


Vaata ka:

Meeldib 1