Lohusuu koguduses tähistatakse Eenok ja Eha Haameri 60 aastat kestnud teenimist

Lohusuu koguduses tähistatakse Eenok ja Eha Haameri 60 aastat kestnud teenimist

Lugupeetud kirikuõpetaja Eenok Haamer ja tema abikaasa, organist Eha Haamer, tähistavad 4. augustil 2024 kell 14 Lohusuu kirikus toimuva jumalateenistusega oma 60 aastat kestnud teenimist Lohusuu koguduses. Nende töö Lohusuu koguduses sai alguse 1. augustil 1964, vahetult pärast paari abiellumist 27. juunil 1964.

Eenok ja Eha Haamer alustasid oma ühist teenimist Mustvee koguduses oktoobris 1963 ning järgneval aastal jätkasid nad teenimist Lohusuu koguduses. Nüüd, kuus aastakümmet hiljem, tunnevad nad suurt tänulikkust selle eest, et on saanud seda teekonda koos jätkata.

Kõik huvilised on oodatud osa võtma tänujumalateenistusest, kus jutlust peab piiskop Marko Tiitus. Teenistus toimub armulauaga ning pärast seda pakub kogudus võimalust ühisele söömisele kirikaias. Kell 17 järgneb kontsert kirikus, kus esinevad Andres Uibo ja viiulikunstnik Urmas Vulp.

“60 aastat ühist teenimist on midagi, mis kaugelt ületab ühe koguduse või isegi piiskopkonna tähtpäeva ning on sümboliks, majakaks ja kinnituseks meile kõigile,” tõdeb piiskop Marko Tiitus. “Meile, kes me vahel väsime ja tüdime, vahel oleme kriitilised oma kiriku, iseenda ja Jumalaga suhtes. Olgu Eenoki ja Eha elukäik meile julgustuseks, et pole midagi ilusamat ja õnnistusrikkamat kui pühendada oma elu Issanda ja Tema Kiriku teenimiseks,” lisas piiskop piduliku sündmuse puhul ametikaaslastele saadetud läkituses.

Meeldib 1