Maarja Magdaleena, Issanda õpilase, mälestuspäev ehk madlipäev

Maarja Magdaleena, Issanda õpilase, mälestuspäev ehk madlipäev

Sul on hea meel tõest, mis asub südame põhjas, ja salajas annad Sa mulle tarkust teada.

Psalm 51:8

Ps 30:2–4,13    Rt 1:6–18 (või Ül 3:1–4)   2Kr 5:14–18   Jh 20:1–3,11–18

Magdala Maarja pärines Geneetsareti järvel rannalt Magdala külast, sellest ka aegajalt kasutatud nimetus „Magdaleena“. Teda nimetatakse ka ühena esimestest naistest, kes Jeesusele järgnesid ning teda teenisid.

Maarja armastas oma Issandat tuliselt ja isetult. Ta püsis ustavalt isegi Jeesuse risti all ning oli aitamas, kui Jeesuse surnud ihu võeti ristilt alla; ta oli võidmas Issanda ihu matmisel, kuid ei leppinud nii lühikese hüvastijätuga. Paasapüha hommikul tõttas ta koos kahe naisega hauale, et balsameerimine lõpule viia. Nii sai temast esimene, kes nägi hauda avatuna ning kohtas esimesena ülestõusnud Kristust. Maarja sai ülesandeks tõtata rääkima apostlitele ülestõusmissündmusest ning sellepärast nimetatakse teda „apostlite apostliks“.

Me palvetame: Kõigeväeline Jumal, Sinu Poeg Jeesus Kristus tervendas Maarja Magdaleena vaimu, hinge ja ihu ning tegi temast oma ülestõusmise tunnistaja. Puhasta meid pattudest ja uuenda meid oma Vaimuga, et me võiksime Sind teenida Jeesuse Kristuse ülestõusmise väes, kes koos Sinuga Püha Vaimu ühtsuses elab ja valitseb igavesest ajast igavesti.

Meeldib 1