Marek Roots seati Viljandi Pauluse koguduse õpetaja ametisse

Marek Roots seati Viljandi Pauluse koguduse õpetaja ametisse

Laupäeval, 8. juunil seati Viljandi Pauluse kirikus toimunud pidulikul jumalateenistusel sama koguduse õpetaja ametisse senine Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja Marek Roots.

Ametisseseadmise ehk introduktsiooni viisid läbi Lõuna-Eesti piiskopkonna piiskop Marko Tiitus, piiskop emeeritus Joel Luhamets ja VIljandi praostkonna praost Hedi Vilumaa. Kaasa teenisid Viljandi praostkonna vaimulikud. Muusikaga teenisid orelil Anu Röömel ja trompetil Lauri Kalvik. Laulsid kammerkoor Ventus ja Tartu Pauluse koguduse kammerkoor Külli Salumäe ja Anna Humala juhatusel.

Viljandi Pauluse koguduse nõukogu valis Marek Rootsi oma õpetajaks palmipuudepühal, 24. märtsil 2024. Ametisse asus ta 1. juunist.

48-aastane Marek Roots on sündinud Tartumaal Elvas, lõpetanud Rõngu Keskkooli ja Tartu Teoloogia Akadeemia. Magistrikraadi on ta saanud Usuteaduse Instituudist. Ta on ordineeritud vaimulikuks 2003. aastal ning teeninud Häädemeeste, Tahkuranna, Treimanni, Toronto Peetri ja Keila Miikaeli kogudustes. Alates 2018. aastast on Roots Tartu Pauluse koguduse abiõpetaja. 

Lisaks kogudusetööle on Marek Roots olnud tegev ka koolides: 2011-2018 oli ta usundiõpetuse õpetaja ja kaplan Saue Gümnaasiumis, alates 2022. aastast töötab ta kaplanina Tartu Luterlikus Peetri Koolis. Marek Rootsi abikaasa Pirjo Roots on Sihtasutuse Tartu Pauluse Kirik juhataja ning Tartu Pauluse koguduse lastetöö juht. Nende peres kasvab kolm last.

Õp Illimar Toometi fotojäädvustusi sündmusest: