Piiskop Marko Tiitus valiti Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas nõukogu liikmeks

Piiskop Marko Tiitus valiti Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas nõukogu liikmeks

Eestlased Sibius – piiskop Marko Tiitus, praost Hedi Vilumaa ja Ühinenud Metodisti Kiriku esindaja Üllas Tankler. (Foto Marko Tiituse kogust)

Sibius, Rumeenias toimub Evangeelsete Kirikute Osaduse Euroopas (EKOE; Gemeinschaft Evangelischer Kirchen in Europa) IX peaassamblee, mille teemaks on seekord “Kristuse valguses – kutsutud lootuseks”. 29. augustil valiti järgnevaks kuueks aastaks osaduskonnale ka uus nõukogu, mille üheks liikmeks valiti Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) piiskop Marko Tiitus. Tiitus esindab EELK-d osaduskonna nõukogus järgmised kuus aastat.

EKOE on protestantlikke kirikuid ühendav oikumeeniline organisatsioon, mis asutati 1973. aastal Leuenbergi Konkordia allkirjastamisega. Täna kuulub osaduskonda 94 kirikut, mille liikmeskond ulatub 50 miljoni inimeseni. EKOE kõrgeim otsustuskogu on iga kuue aasta järel toimuv peaassamblee, kus valitakse ka osaduskonna nõukogu.

EELK delegaatidena osalesid tänavusel assambleel piiskop Marko Tiitus ja praost Hedi Vilumaa. EKOE nõukogusse kuulub 13 liiget, igale põhiliikmele on valitud isiklik asendusliige. Nõukogu ülesanne on juhtida osaduskonna tegevust assambleede vahelisel perioodil. Nõukogu liikmed ja asendusliikmed valiti peaassambleel liikmeskirikute poolt esitatud 29 kandidaadi hulgast.

Varasemalt on Eestit EKOE nõukogus esindanud Jaan Kiivit ja Thomas-Andreas Põder, asendusliikmena oli viimasel perioodil tegev Hedi Vilumaa. See on tunnustus EELK-le ja tema panusele rahvusvahelises kirikutöös.


Vaata ka:

Meeldib 1