Tallinna rahvusvaheline orelifestival Reval 2024 on pühendatud Hugo Lepnurme 110. sünniaastapäevale

Tallinna rahvusvaheline orelifestival Reval 2024 on pühendatud Hugo Lepnurme 110. sünniaastapäevale

Tallinna rahvusvaheline orelifestival Reval 2024 on pühendatud organisti, helilooja, pedagoogi, toomkoguduse kauaaegse liikme ja toomkiriku Ladegast-Saueri oreli restaureerimise initsiaatori Hugo Lepnurme 110. sünniaastapäevale.

Orelifestivali korraldab Revalfestival MTÜ. Toomkirikus toimuvad festivali avakontsert 2. oktoobril kell 18 ja 4. oktoobril kell 18 kontsert “Böömimaa metsadest”, kus esineb tšehhi organist Pavel Kohout.

Avakontserdil kõlavad Hugo Lepnurme kodukirikus, Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus, tema kaks teost – Avamäng, mille helilooja kirjutas aastal 1998 Tallinna Toomkiriku oreli restaureerimise puhul ning 1956. aastal loodud suurejooneline Orelikontsert.

02.10.2024 kell 18 HUGO LEPNURM 110

Aare-Paul Lattik, orel
Maria Lehtlaan, orel
Eesti Sinfonietta
Dirigent Maria Seletskaja

Hugo Lepnurm Avamäng
Gaston Litaize Sonaat kahele
Hugo Lepnurm Orelikontsert

Maria Lehtlaan õpib alates sügisest 2024 Strasbourgi Konservatooriumis oreli erialal. Ta on aastaid olnud organistide assistent festivalidel bachFest ja Reval ning mänginud kontsertidel paljudes Eestimaa kirikutes.

Aare-Paul Lattik on Eesti üks väljapaistvamaid organiste, kes oma mitmekesises repertuaaris on pühendunud eriti prantsuse orelimuusika interpretatsioonile.

Endine baleriin, mitmete Euroopa teatrite esisolist Maria Seletskaja pühendus alates aastast 2018 vaid dirigeerimisele. Novembris 2019 sai temast Kanada Rahvusballeti külalisdirigent. Aastal 2022 omandas ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias orkestridirigeerimise magistrikraadi prof Arvo Volmeri õpilasena. 2023. aasta novembrist on Maria Seletskaja Inglise Rahvusballeti muusikajuht.

Eesti Sinfonietta on pühendunud Eesti muusika ja muusikute tutvustamisele maailmas. Orkester on esinenud mitmetel mainekatel maailmalavadel, Viini Musikvereini Kuldne saal aastal 2018 ning Viini Konzerthaus aastal 2022 nende hulgas. Novembris 2024 mängib Eesti Sinfonietta Kölni Filharmoonia suures saalis, solistid on Hans Christian Aavik, Maila Laidna ja Andreas Lend, dirigent Maria Seletskaja.
www.eestisinfonietta.ee

https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/klassika/hugo-lepnurm-110-434207

04.10.2024 kell 18 BÖÖMIMAA METSADEST

Pavel Kohout, orel, Tšehhi

Johann Sebastian Bach Sinfonia „Wir danken Dir, Gott“ BWV 29
Koraaliprelüüd “Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ” BWV 639
Sinfonia „Geist und Seele sind verwirret“ BWV 35
Karel František Pitsch Fantaasia ja fuuga Felix Mendelssohn-Bartholdy mälestuseks
Théodore Dubois In Paradisum
Hugo Lepnurm Koraaliprelüüdid:
„Armas Jeesus, avita”
„Mis Jumal teeb, on ikka hea”

Alfred Lefébure-Wély Boléro op 166
Bohuslav Martinů Vigilia H. 382
Josef Klička Kontsertfantaasia Bedřich Smetana sümfoonilise poeemi „Vyšehrad” teemale
Bedřich Smetana Vltava / Moldau sümfoonilisest poeemist „Minu kodumaa”

Praha Konservatooriumi lõpetanud Pavel Kohout on maailmas tuntust kogunud virtuoosse mängu ja erakordse muusikatunnetusega. Vaid 24-aastasena sai ta esikoha mainekal Musashino-Tokyo rahvusvahelisel orelikonkursil. See võit avas talle maailma parimate saalide uksed.
www.pavelkohout.org

Piletid müügil Piletilevis ja enne algust kontserdipaigas.
https://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/klassika/boomimaa-metsadest-434238

Meeldib 1