Teeliste Kirikud alustavad 2024. aasta hooaega!

Teeliste Kirikud alustavad 2024. aasta hooaega!

Värskelt ilmunud trükis ning uuendatud koduleht “Teeliste kirikud 2024” tutvustavad Eestis liikuvatele reisihuvilistele suveperioodil pikemalt avatud Eesti kirikuid ja pühakodasid. 

“Teeliste kirikud” eesmärk on tutvustada nii kohalikele kui Eestit külastavatele turistidele kauneid ning paljuski unikaalseid Eesti sakraalhooneid: kirikuid, kabeleid, palvemaju ja kloostreid.

Alates XIII sajandist on pühakojad olnud Eesti kultuuri lahutamatuks osaks, moodustades väärtusliku osa meie kultuuri- ja kunstiajaloolisest pärandist. Sageli on linna, valla ja küla üheks paljudest vaatamisväärtustest selle keskel kõrguv pühakoda, mille aastasadu püsinud müürid hoiavad eneses olulisi kunstiväärtusi. Seepärast võib kirikuid õigusega pidada Eestimaa olulisteks turismisihtkohtadeks ja kohalikeks vaatamisväärsusteks. 

Sellegi aasta suveperioodil avavad paljud neist pühakodadest “Teeliste Kirikud” egiidi all oma uksed huvilistele. 

Teeliste kirikute tutvustamiseks on koostatud informatiivne, pildimaterjaliga illustreeritud teatmik ning sarnase kujundusega veebileht. Trükisest leiab enam kui 450 pühakoja eesti- ja inglisekeelse lühitutvustuse, lisatud on avatud kirikute kontaktandmed ning ülevaate saab kirikutega seotud majutuspaikadest. 

Kõige kiirema ja täpsema info pühakodade avatud olemise tingimuste kohta saab trükises olevate kirikute kontaktandmetel ühendust võttes.  

“Teeliste kirikud” trükiseid-reisijuhte jagatakse osalevates kirikutes ja kohalikes turismiinfokeskustes. Informatsiooni avatud kirikute kohta leiab samuti projekti koduleheküljelt http://www.teelistekirikud.ekn.ee või http://www.kirik.ee.

Veebilehekülg sisaldab võrreldes trükisega rohkemaid kirikute pilte ning informatsiooni. Veebikeskkond on seitsmekeelne ning infot on võimalus lisaks eesti keelele lugeda inglise, saksa, soome, vene, rootsi ja prantsuse keeles. 

Rohkem informatsiooni algatuse “Teeliste kirikud” kohta jagab: 

Marko Kaldur
“Teeliste kirikud” projektijuht
E-post: teelistekirikud@ekn.ee  
Telefon: +372 522 3700 
Telefon: +372 533 25292

Meeldib 1