Kristlik hingeabiportaal pakub ebakindlal ajal tuge

Kristlik hingeabiportaal pakub ebakindlal ajal tuge

Vajadus kristlikuks hingeabiks on üha kasvamas. Alates selle aasta maikuust pakub inimestele tuge vabatahtlikul tegevusel põhinev kristlik hingeabiportaal sinuabi.ee, mida iga päev külastab 70–110 inimest. Tänu portaalile on kristliku vaimse tervise valdkonna spetsialistide abi kättesaadav ühest kohast. Riik on võtnud toetada sinuabi portaali arendust ja spetsialistide koolitusi.

Portaali sinuabi.ee kaudu panustab praegu 70 vabatahtlikku-spetsialisti, kes on seotud EKNi liikmeskirikutega. Need inimesed on erinevate valdkondade kristlastest spetsialistid – psühholoogid, psühhoterapeudid, hingehoidjad, vaimulikud, kaplanid. Spetsialistide kogukonna eestvedajateks on psühholoog ja EKN Eluväärtuste projektijuht Karmen Maikalu ning EKNi asepresident Meego Remmel.

Sinuabi.ee projektijuht Kristiina Krabi-Klanberg pöördub kirjas koguduste poole abipalvega sõna levitamiseks, sest kristlik hingeabi ei ole üle Eesti ühtlaselt saadaval ning spetsialistide kontaktid on levinud käest-kätte. Portaali eestvedajad kutsuvad üles jagama infot abisaamise võimaluste kohta abivajajatele, aga ka kristlastest spetsialiste (vaimulikud, hingehoidjad, kaplanid, psühholoogid, nõustajad, arstid vmt), kes on valmis teenima sinuabi.ee kaudu, vastates abivajajate küsimustele ning samuti jagades enda kontakte, et inimesed saaks/teaks nende poole pöörduda.
Soovitatud spetsialistide kontakte (nimi ja e-maili aadress), kes on nõus selles olulises töös kaasa teenima, oodatakse e-mailile info@sinuabi.ee. Väga on oodatud kogudustest oodatud ka eestpalvetajate kontaktid, sest portaalile on tulnud kümneid eestpalvesoove. Kontaktaadressile on oodatud ka täiendavad küsimused ja ettepanekud.

Meeldib 1