Lia ja Tiit Salumäe on õnnelikud vanavanemad

Lia ja Tiit Salumäe on õnnelikud vanavanemad

Vanavanemate päeva tähistavad täna ka piiskop Tiit Salumäe ja tema organistist abikaasa Lia Salumäe. Neil on viis last ja üheksa lapselast: kõige suurem juba 17, pisem aga vaid kahene. Õnnelikul kombel elab enamik Salumäede lapselapsi Haapsalus vanavanematega lausa samas tänavas, kaks on Tallinnas. Nii õnnestub kõiki neid sageli näha ja rõõmu tunda, kui maja on suminat ja kilkeid täis.

Lia ja Tiit Salumäe lapselastega: Gloria Madgalena (9), Rahel Aurelia (17), Grete Katharina (7), Markus Rafael (15), Steven (4), Lisett (2), Marii (13), Rebeka Elisabeth (15), Matteus (16) (Foto: Eesti Kirik, Vendo Jugapuu)

„Lapselapsed õpetavad juba meid,“ muheleb Tiit Salumäe, kes võib alati abile loota, kui näiteks arvuti ei kuuletu. Samuti aitavad lapselapsed neil muru niita ja puid saagida. Mis aga kõige tähtsam: hoiavad kokku.

Vahel on noorimad, pojalapsed, mõneks päevaks hoida ja siis tunnevad mõlemad, et on nagu noored vanemad, kirjutab Rita Puidet ajalehes Eesti Kirik vanavanemate päevale pühendatud artiklis.