Otsitakse vaimse tervise toe vabatahtlikke

Otsitakse vaimse tervise toe vabatahtlikke

Psühhiaatriaresidendid on asunud koostama vaimse tervise toe vabatahtlike andmebaasi, kuhu oodatakse liituma vaimse tervise valdkonna ja sotsiaalala spetsialiste. Kiriku diakooniavaldkonna juht Avo Üprus kutsub üles liituma.

Üleskutse tegijad toovad esile, et COVID-19 pandeemia tõttu on tekkinud psühhosotsiaalne kriisiolukord, millega seoses vajab Eesti elanikkond vaimse tervise alast ja sotsiaalabi varasemast enam. Teiste riikide kogemus on näidanud, et kriisi ja sotsiaalse isolatsiooniga kaasneb vaimse tervise häirete sagedasem ägenemine, suureneb perevägivalla hulk ühiskonnas ning kasvab tõenäosus kogeda traumaatilisi sündmusi.

Registrisse kantakse inimesed, kellel on soovi ja aega kriisi lahendamisse panustada; oodatud on vaimse tervise valdkonna spetsialistid (psühhiaatrid, psühholoogid, psühhoterapeudid, psühhiaatria residendid, vaimse tervise õed, hingehoidjad, füsioterapeudid), sotsiaalvaldkonna spetsialistid (sotsiaaltöötajad, noorsootöötajad), vastavate erialade üliõpilased ja supervisioonioskuste ning -kogemustega inimesed, kes on valmis kriisi süvenedes pakkuma tuge elanikkonna vaimse tervise hoidmiseks ja parandamiseks. 

Registriga saab liituda siin:

https://vaab.ee/vaimne-tervis/registreeri/