Pommirünnakus sai kannatada Shushi Püha Päästja Peakirik Armeenias

Pommirünnakus sai kannatada Shushi Püha Päästja Peakirik Armeenias

Peapiiskop Urmas Viilma jagab oma Facebooki postituses kurba uudist Azerbaidžaani vägede pommirünnakust Armeenia Apostlikule Kirikule kuuluva Shushi Püha Päästja Peakirikule, kus pommitamise ajal viibisid ka inimesed, kaasa arvatud lapsed. „Tänu Jumalale keegi kirikus viga ei saanud, kuid pühakoda sai tõsiseid kahjustusi,“ kirjutab Urmas Viilma.


Foto: Armeenia Suursaadik Eesti Vabariigis ja teistes Balti riikides Tigran Mkrtchyani Facebooki leht

Peapiiskop Viilma tuletab meelde, et sellised brutaalsed rünnakud pühapaikade vastu on rahvusvahelise õiguse kohaselt sõjakuritegu ja tuleb karmilt hukka mõista. Sõda Mägi-Krabahhias on tervikuna kahetsusväärne konflikt, kus vastastikku on erinevad rahvused, kuid ka erinevad kultuurid ja usulised maailmavaated. Viimaste nädalate lahingute ohvrite hulgas on ka tsiviilisikud mõlemalt poolelt, ja suur osa armeenlastest on olnud sunnitud oma kodudest põgenema.

Peapiiskop avaldab solidaarsust Armeenia kogukonna vastu Mägi-Karabahhias ja tunneb kaasa Armeenia Apostlikule Kirikule nende ühe olulisema pühapaiga ründamise pärast Shushis, Stepanakerti lähedal. Samuti on kirikupea mõttes armeenlastest kristlikele õdede ja vendadega Armeenia Apostliku Kiriku Eesti Püha Gregoriuse koguduses.

Peapiiskop Urmas Viilma kutsub palvetama kõikide süütute ohvrite pärast ja avaldab kaastunnet nende lähedastele, mistahes rahvusest nad on olnud ja kumba konflikti osapoolt on toetanud.