Värsket saatesarja Pereraadios juhib vanim tegevvaimulik Eenok Haamer

Värsket saatesarja Pereraadios juhib vanim tegevvaimulik Eenok Haamer

Neljapäeviti algusega kell 19 on Pereraadio eetris värske saatesari EENOKI PÕLVKOND, mis on EELK vanima tegevvaimuliku Eenok Haameri autorisari. Saates KELLAMEHEST KIRIKUÕPETAJAKS jagab kuulajatega oma kurve täis vaimulikuks sirgumise teekonda Puhja koguduse õpetaja TIIT KUUSEMAA. Kes eile õhtul eetris olnud saatest ilma jäi, saab kuulata kordust täna, 18.09 kell 13 ja teisipäeval, 22.09 kl 24.

„Mida see sinule tähendas, kui Sind, kõrgharidusega keemikut, ülendati kellalööjaks?,“ küsis õpetaja Eenok Haamer oma esimeselt saatekülaliselt.

„See tähendas ühe ootamatu, just nagu seina peale joonistatud ukse avanemist, millest ma võiksin läbi minna maailma, kuhu ma isegi ei olnud valmis läbi minema sellel hetkel,“ vastas Tiit Kuusemaa. „See oli nagu jänesehaak või vangerdus kõrvale ühe suure malemängija, Jumala enese poolt, kes mind kui pupsikut sellel malelaual ühele ootamatule väljale nihutas.“  Kuusemaa lisas, et nüüd, kus ta ise enam kella ei löö, oskab ta kellameest väärtustada kui hästi olulist partnerit meeskonnas, kes teenistust läbi viib.

Kirikus on sarnaselt õpetaja Kuusemaale mitmeid teisigi vaimulikke, kelle teekond algas just kellamehe ametist.

Meeldib 1