Arne Hiob: ühiskonda lepitada on võimalik ainult heaga

Arne Hiob: ühiskonda lepitada on võimalik ainult heaga

Õpetaja Arne Hiob (Foto: Meeli Küttim)

Tallinna Jaani koguduse õpetaja Arne Hiob tunnistas ERRi arvamusloos: “Aasta alguses ei tulnud mulle ausalt öeldes mõttessegi, et vaktsineerimisele võiks keegi vastu olla. Juba mitu sajandit on tänu vaktsiinidele jagu saadud mitmetest haigustest, mille suhtes ei tohiks olla mingeid kahtlusi ega vastuväiteid.” 

Midagi on aga ühiskondlikus suhtlusruumis väga valesti, kui inimesi vaktsineerima sunnitakse, leidis Hiob. “Ühiskondlik lepitus 70 protsendi vaktsineeritute ja 30 protsendi vaktsineerimata inimeste vahel ei ole võimalik sunniõhkkonnas. Sundust ei unustata ja see jääbki mürgitama meie elu, juhul kui ei õpita teineteisega arvestama.” Sund külvab vaimuliku sõnul veelgi enam usaldamatust, mida niigi kasvatavad mitmesugused kiired võimude poolt propageeritavad muutused praeguses maailmas. Väiksem hulk inimesi jõuab sel moel ka vandenõuteooriateni.

Vaimulik, kes on ise vaktsineeritud, põhjendab, et on ise pidanud õigeks usaldada arstiteadust. “Kartus ei päästa, vaid ainult normaalsed kaitsevahendid,” nentis ta. Seepärast on ta lasknud ennast kaks korda vaktsineerida. Vaimulikuna, kellelt sarnaselt ametikaaslastega sageli vaktsiinide osas nõu küsitakse, kutsub ta üles: “Üldiselt, inimesed, kui saate, minge vaktsineerima. Kuid heaga, mitte kurjaga!”

Loe lisa:  

Arne Hiob: vaktsineerimiseks vajame head sõna, mitte kurja sundi, ERR 14.11.2021

Lisa kommentaar