Aitame taastada õpetaja Argo Oleski tules hävinud kodu!

Aitame taastada õpetaja Argo Oleski tules hävinud kodu!

Foto: Lõuna päästekeskus/Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu eilset tabas Lõuna-Eesti kirikuõpetaja perekonda ränk löök: tõenäoliselt elektrijuhtmestikust süttis Pindi ja Vastseliina koguduse õpetaja Argo Oleski kodu.

Peapiiskop Urmas Viilma kirjutab oma tänases Facebooki postituses: „Kõik sel saatuslikul ööl kodus olnud pereliikmed pääsesid küll välja, kuid nagu õpetaja Argo Olesk ise mulle ütles, sisse tagasi minna, et midagi tule, suitsu ja muu kahju eest päästa, enam leegid ei lubanud. Jumalale tänu, ei saanud ükski pereliige kannatada, kuid kodu on tugevasti tule ja suitsu tõttu kahjustatud.“

Paraku jäi koos pangalaenu lõppemisega vahe sisse ka kindlustuslepingu sõlmimisele, mis tähendab, et abi kindlustuse poolt oodata ei ole.

Praegu on pere lapsed erinevates paikades lähedaste hoole all, kuid Argo koos abikaasa Kadriga on ennast sisse seadnud peavarju saamiseks abihoone ühte ruumi, kus saab viibida vaid soojal suvel.

Õnnetusel on siiski ka helgem pool, lisab kirikupea. „Argo Olesk on väga tänulik Jumalale, et pere on terve ja hoitud. Samuti tänab ta paljusid kohalikke inimesi, kes tema peret on juba toetanud esmatarbevahendite ja riietega.“ Kodu taastamiseks on aga väga vaja abi.

Urmas Viilma palub kõigil võtta Argo Oleski pere ka eestpalvesse nii pühapäevastel teenistustel kui ka isiklikel palvehetkedel.

Kokkuleppel õpetaja Argo Oleski, praost Üllar Salumetsa ja kantsler Andrus Mõttusega on kirikuvalitsus algatanud annetuste kogumise õpetaja Oleski pere toetuseks ja nende kodu taastamiseks.

Annetusi saab teha konsistooriumi pangakontole LHV pangas:

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik
EE967700771000895492
SWIFT/BIC: LHVBEE22AS LHV Pank

Ülekande selgitusse kirjutada: “Argo Oleski kodu taastamiseks”.

Lisa kommentaar