Dokumentaalfilm tutvustab elu kogudustes koroona ajal

Dokumentaalfilm tutvustab elu kogudustes koroona ajal

“Huumoriga pooleks võib öelda, et tehnikavõimekusega inimesed on muutunud vähemalt sama oluliseks kui sisu loovad vaimulikud ja ilmikud,” ütlevad filmi autorid. Kaader filmist.

Koroona-aasta jooksul on enamik suuremaid kogudusi küsinud, kuidas hoida inimestega kontakti, kui kokku tulla ei tohi. Milliseid lahendusi kogudustega suhtlemiseks on leidnud kolm erinevat konfessiooni – EAÕK, EEKBL ja EELK, sellest Sander Saardi loodud dokumentaalfilm “Kontakti loov kogudus” räägibki. Filmi idee autor on Einike Pilli.

Filmis kirjeldavad elu kirikutes teisel koroona-aastal Tallinna Issanda Muutmise Peakiriku ülempreester Aleksander Sarapik, Mosaiik koguduse juht ja rajaja Mart Oksa ja Tallinna Toompea Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus.

Lisaks sellele, kuidas ja mille abil ülekandeid tehakse ning inimestega kontakti hoitakse, selgub, et ühele ja samale küsimusele – mida teha armulaua ehk leivamurdmisega – vastatakse kolmes konfessioonis igaühes erimoodi. Vaatajatele jääb kodutööks välja uurida, milline on teoloogia, mis neid erisusi põhjendab.

Filmi valmimist on rahastanud Siseministeerium ning teostamist eest vedanud Kõrgem Usuteaduslik Seminar.

Meeldib 1

Lisa kommentaar