Hobikokk Mart Salumäe jagab paastuaja retsepte
Toronto Peetri koguduse õpetaja Mart Salumäe annab video vahendusel häid ideid, kuidas paastuajal kokata. Vaimuliku käe all valmib lihtsatest koostisainetest kolmekäiguline lõuna, mis peaks olema mokkamööda igale eestlasele. Video on eestikeelne, kuid retseptid ja tegevusjuhend on tõlgitud ka inglise keelde.
Paastuajal pole söök üldse tähtis asi, selgitab Mart Salumäe. “Paastuajal tuleb süüa nii vähe kui võimalik. Üldine hea tava on see, et paastuajal ei sööda liha, loobutakse enamusest loomsest toidust ja kala süüakse pidu- ja pühapäevadel,” tuletab Salumäe meelde põhireeglid.
Vaimuliku käe all valmivad omaloominguline kalasupp, pannil hautatud tatar taimsete lisanditega, leivasupp rosinatega ja nagu kokk ise tutvustab: koroonaaegne peaagu kohustuslik küpsetamisharjutus – potisai.