Kammerkoor Lambertus pälvis kultuuri aastapreemia

Kammerkoor Lambertus pälvis kultuuri aastapreemia

Koori dirigendid tunnustust vastu võtmas (Foto: Sigrid Põllu Facebooki leht)

Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp tunnustas kultuurielus silmapaistvaid tegusid teinud 17 inimest ja ühendust. Aastapreemia Eesti algupärase koorimuusika edendamise ja salvestamise eest pälvis EELK Hageri koguduse kammerkoor Lambertus.

Kammerkoor Lambertus on loodud 1993. aastal. Koori dirigendid on Sigrid Põld ja Merle Liblik (pildil). Kammerkoor Lambertus on Hageri koguduse kooride tänane lipulaev. Koor asutati 1993.a. sügisel Hageri koguduse noortekoorina. Alates 2002.a. kannab koor nimetust Kammerkoor Lambertus. Koorijuhid on Sigrid Põld ja Merle Liblik. Koori põhikoosseisu kuulub umbes 20 lauljat. Suurematel väljalaulmistel tuleb toetajaid juurde “endiste” hulgast ja väljastpoolt. Lisaks laulmistele kodukirikus, jumalateenistustel ja kontsertidel, on kooril seljataha jäänud arvukalt külalisesinemisi Eestis ja välismaal. Koor on seni välja andnud viis CD-plaati: „Hommikul ja õhtul” (2003.a.), „Jõua jälle jõuluime” (2007.a.), „Maa on nii kaunis” (2013.a.), „Ülistus” (2014.a.) ja “Tähehiilgus üle laane” (2020).

Möödunud aasta saavutuste eest pälvis aastapreemia Raplamaalt kümme isikut ja ühendust. Kultuuripreemia sai viis isikut ja organisatsiooni, kes on aastate jooksul oma tegevusega silma paistnud.

Õnne ja õnnistust koorirahvale ja Hageri kogudusele ka e-Kiriku toimetuse poolt!

Lisa kommentaar