Kirikufond: Annetustalgutel kogume raha ligi 250 kiriku järkjärguliseks korda tegemiseks 

Kirikufond: Annetustalgutel kogume raha ligi 250 kiriku järkjärguliseks korda tegemiseks 

Muhu Katariina kiriku välisvaade (Foto: Regina Hansen)

Teisipäeval, 30. novembril algavad taas üle-eestilised annetamistalgud, millega vabaühendused koguvad toetusi erinevate ühiskondlike murekohtade lahendamiseks. Talgutega liitub ka Kirikufond, et leida toetust nelja väärtusliku sakraalhoone korrastamiseks.   

„Tähelepanu ja toetus Eestimaa pühakodadele on viimastel aastatel pidevalt kasvanud, aina enam mõistetakse, et kirikute näol on tegemist mitte ainult väärtuslike arhitektuurimälestistega, vaid need on ka vaimse pärandi kandjad, millel on Eesti kultuuriloos oluline roll,“ rääkis Kirikufondi nõukogu liige peapiiskop Urmas Viilma. „Viimase kolmekümne aasta jooksul on taastatud umbes 50 kirikuhoonet, kuid pühakodasid on Eestis ligi kolmsada ning paljud neist vajavad hävimise vältimiseks kiireid investeeringuid.“  

„Annetustalgute raames kogume vahendeid nelja kiriku restaureerimiseks, toetust vajavad Kihelkonna Mihkli ja Muhu Katariina kirikute katuste remonttööd, Tallinna Piiskopliku Toomkiriku kantselei renoveerimine ning taastamisjärgus Tartu Maarja kiriku sisemiste kandekonstruktsioonide ehitus,“ lisas Kirikufondi nõukogu esimees dr. Indrek Laul. „Igaühel on võimalik kaasa aidata, et need väärtuslikud hooned säiliksid ning meie pärand kestaks.“  

Fond kogub annetusi veebilehel: www.kirikufond.ee. Annetada saab ka lühinumbritel, helistades 900 0002 annetad 5 eurot, helistades 900 0003 annetad 10 eurot ja helistades 900 0004 annetad 25 eurot.  

Kirikufond (täisnimega SA EELK Toetusfond, (www.kirikufond.ee) on asutatud 09. jaanuaril 2018. Fond kogub heategevuslikke annetusi EELK kirikute toetuseks, nii kirikuhoonete renoveerimiseks ja korrastamiseks kui ka vaimuliku töö tegemiseks. Fondi nõukokku kuuluvad Indrek Laul, kes on nõukogu esimees, Heiti Hääl, Jüri Kraft, Marge Sophie Vinkelberg, Mart-Järvo Hirtentreu, Urmas Viilma ja Väino Kaldoja. Toetajad on ettevõtjad Ahti Aho, Enn Kunila, Urmas Sõõrumaa, Neinar Seli, Parvel Pruunsild, Karol Kovanen, Tiit Kõuhkna, Indrek Luukas, Aivar Berzin, Neeme Tammis, Armin Karu, Ott Kikkas, Aivar Aigro, Joakim Helenius, Erki Kilu jt. 

Täpsem informatsioon:  

Katri Gailit, Kirikufondi tegevjuht  

Tel: +372 513 8341, e-mail: katri.gailit@kirikufond.ee  

Lisa kommentaar