Kristlik lapsi ja eakaid ühendav Tartu Eluringikeskus valmib tuleval sügisel

Kristlik lapsi ja eakaid ühendav Tartu Eluringikeskus valmib tuleval sügisel

1994. aastal rajatud seminarihoone saab peagi uue näo ja sisu (Foto: Ermo Jürma)

21. septembril pannakse nurgakivi Tartu Eluringikeskusele, kus ühe katuse alla kolivad 135-kohaline hooldekodu ja lasteaed.

Annemõisa 2 ja 4 asuvatele kinnistutele rajab hooldekodu Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit. EKB Koguduste Liidu juhi Erki Tamme sõnul on see ammuse plaani teokstegemine. „Juba ’90ndatel oli seminarihoone juurde planeeritud hooldekodu. Nüüd, kui oleme pastorite koolituse kolinud Tallinna, saab hooldekodu idee teoks uuel ja väga huvitaval moel – Eluringikeskusena. Soovime luua keskkonna, kus tajutakse “austa oma ema ja isa” vaimsust,“ sõnas Tamm.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on oluline, et tartlased leiaksid vajadusel hooldekodukoha võimalikult kodu lähedalt. „Hooldekodukohtade puudus on Tartus olnud üks suurimaid sotsiaalvaldkonna väljakutseid. Teeb suurt rõõmu, et Tartu Eluringikeskus hakkab tartlastele pakkuma täiendavat võimalust väärikaks vananemiseks enda kodulinnas,“ sõnas Lees.

Eluringikeskuse rajamiseks renoveeritakse Annemõisa 2 aadressil asuv EKB Koguduste Liidule kuuluv endine teoloogilise kõrgkooli hoone ja laiendatakse seda kõrvalasuvale 2000 ruutmeetri suurusele linna krundile, mille Tartu linn andis hooldekodu ehitamiseks tasuta kasutamiseks.

Tulevase Tartu Eluringikeskuse välisvaade (Joonis: Arhitektuuriklubi OÜ)

Neljakorruselisesse Eluringikeskusesse tuleb lisaks hooldekodule ja lasteaiale ka talveaed/kohvik, jõusaal, saun, aula erinevateks üritusteks ning hoones jätkab kooskäimist ka kohalik kogudus. 3000 ruutmeetri suurusesse päikselisse sisehoovi on planeeritud laste mänguala, kasvuhooned, kergliiklusteed ja lehtlad.

Väikeinvestorina osalebEluringikeskuse ehitamisel ka Tartu Pauluse kogudus. Hoone ehitab KRC Ehitus. Keskuse valmimine on plaanitud 2022 sügiseks.

Meeldib 1

Lisa kommentaar