Muuga Sadama Meremeeste Kodu sai  armulauariistad

Muuga Sadama Meremeeste Kodu sai armulauariistad

Altar Muuga Sadama Meremeeste Kodu kabelis (Foto: Eerik Jõksi Facebooki leht)

Püha Nikolause mälestuspäeval toimus väikeses kabelis meremeeste peatuspaigas Muugal pidulik sündmus – piiskop Einar Soone pühitses kabeli armulauariistad ja küünlajalad. Oikumeenilise kabeli jaoks oluliste esemete ostul oli toeks Maardu Linnavalitsus.

Missal teenis Ida-Harju praost, Jõelähtme koguduse õpetaja Margus Kirja koos Muuga Sadama Meremeeste Kodu hingekarjase, diakon Herki Taleniga, kantor oli dr Eerik Jõks. Jumalateebnistusel peeti ka hingepalvet lahkunud sõpradele – õpetaja Jaan Jaanile ja Lauri Soonele.

Muuga Sadama Meremeeste Kodu oikumeeniline kabel valmis 1996. aastal. Meremeeste Misjoni eestvõttel rajatud keskuse esmaseks missiooniks on osutada meremeestele ligimesearmastusest lähtuvat tugiteenust vastavalt heale merendustavale ja rahvusvahelistele konventsioonidele. Eestit külastavad meremehed saavad ajaloolises kalurite külas Maardu ja Muuga piiril tunda külalislahkust samal moel, nagu Eesti meremeeste eest on aastasadu hoolitsetud teistes maailma sadamates.

Meremeeste Kodus on olemas kõik esmavajalik – praktilisteks vajadusteks interneti- ja helistamisvõimalus, saun ja baar. Vaikseks omaetteolemiseks Jumalaga on keskuses kabel. Selles asuv paekivist altar on ehitatud merepõhjale ning kaalub kokku üle kahe tonni. Ruumi kaunistavad Dolores Hoffmanni valmistatud vitraažid ja Tiina Veisseriku loodud ikoonid. Kabeli laes on kujutatud tähistaevas.

Neljapäeva õhtuti kell 18 on kabelis vesper – oikumeeniline õhtujumalateenistus.

Lisa kommentaar