Õpetaja Jane Vain võtab Tammsaare-maile kaasa sportliku vaimu

Õpetaja Jane Vain võtab Tammsaare-maile kaasa sportliku vaimu

Õpetaja Jane Vain sai Järva praostkonna konverentsil kaasvaimulikelt kingituseks särtsaka flamingolille. Selle andis üle Järva praost Katrin-Helena Melder. (Foto: Regina Hansen)

Järva-Madise kogudus valis endale 14. novembril uueks õpetajaks usupuhastuspühal preestriks ordineeritud Jane Vainu. Jumalateenistusel seadsid koguduse õpetaja ametisse Järva praost Katrin-Helena Melder ja kogudust seni teeninud hooldajaõpetaja Valdo Reimann.

Jane Vain on saanud teoloogilise hariduse Eesti Metodisti Kiriku Teoloogilises Seminaris (cum laude), end täiendanud teoloogia alal Saksamaal Heidelbergi Ülikoolis ja EELK Usuteaduse Instituudis, kus õppis hingehoiutööd ja sai magistrikraadi usuteaduse erialal. Töötanud on ta sotsiaalvaldkonnas, nii riigiteenistujana kui vabaühendustes. Praeguseni on ta töötanud hingehoidjana Pärnu haiglas ja diakonina EELK Pärnu-Jakobi koguduses.

Värske koguduseõpetaja on Järva-Madisele väga oodatud ja kogudus püüab Pärnu-Jaagupist saabunud hingekarjasele sisseelamise võimalikult kergeks teha. Tööpõld on lai: lisaks tööle oma koguduses nähakse vaimulikku kogukonnaelu eestvedajana koos kohaliku külaseltsi ja Vargamäe muuseumiga. Ent kogenud palverännakutel käija, Eesti Jaakobitee ühe eestvedaja ja tubli maratonijooksjana asub Jane Vain küllap ka kohaliku kogukonna sportliku vaimu eest hoolt kandma.

Lisa kommentaar