Patrik Göransson: ilma Jumalata ei saa ühiskonda ehitada

Patrik Göransson: ilma Jumalata ei saa ühiskonda ehitada

Õpetaja Patrik Göransson

Õpetaja Patrik Göransson on Rootsi-Mihkli kogudust teeninud 25 aastat ja nädal tagasi omistati talle õigus kanda oma eelkäija, kunagise Vormsi koguduse õpetaja Hjalmar Pöhli kuldristi. Ühtlasi nimetas kogudus 9. juuni mitteametlikult ümber patrikupäevaks.

Rootsi-Mihkli koguduse õpetaja avaldab saates veendumust, et ühiskonda saab ehitada vaid koos Jumalaga, sest vaid selline hoiak toob õnnistust ettevõtmistele ja lepitust inimeste vahele. Teisi teid ilmselgelt ravi vajava, stressis ja vihase ühiskonna tervendamiseks lihtsalt ei ole.

Göranssoni lugemissoovitus raadiokuulajatele on Sven Danelli raamat „Kuldrannake“ (Pereraadios kuulatav), kus raamatu autor, omaaegne kirikukogu saadik meenutab kohtumist Eesti Vabariigi presidendi Konstantin Pätsiga. Danell vahendas raamatus kõnelust riigipeaga, kus viimane tunnistas, et oma riiki üles ehitama hakates ei nähtud selles kirikul mingit rolli. Päts tunnistas aga, et on aastate jooksul pidanud ümber mõtlema. „Andku Jumal, et ümbermõtlemine tuleks varem kui Pätsi puhul ja natuke paremate tulemustega,“ ütles vaimulik.    

Pereraadio saatesarja Külalisestuudio saadet „Tänulik Jumalale kõige eest“ saab kuulata täna, 16. juunil kell 20 ja homme, 17. juunil kell 14.

Lisa kommentaar