Peapiiskop Urmas Viilma saatis kogudustele Terviseameti juhised jõulujumalateenistuste ohutuks korraldamiseks

Peapiiskop Urmas Viilma saatis kogudustele Terviseameti juhised jõulujumalateenistuste ohutuks korraldamiseks

Peapiiskop Urmas Viilma saatis täna, 17. detsembril vaimulikele ja kogudustele ringkirja siseministeeriumist saabunud Terviseameti juhistega jõulujumalateenistuste läbiviimiseks. Juhistes on kirjeldatud meetmeid, mis tuleb tarvitusele võtta selleks, et piirata koroonaviiruse levikut jumalateenistustel. Osa neist on soovituslikku laadi.

Peapiiskop Viilma informeeris kogudusi ka seni ette tulnud üksikutest märkustest jumalateenistuste korraldamisel. Peamised probleemid on tema sõnul seotud maskideta kirikulistega ja hajutamisreegli pealiskaudse järgimisega. Ta tuletas siinkohal meelde, et mõlema reegli järgimist peavad kirikulistelt nõudma just koguduse esindajad. Urmas Viilma palus kogudustel korrigeerida jumalateenistuse läbiviimist vastavalt korraldustele ja jagada selle kohta infot ka koguduste kodulehekülgedel ja sotsiaalmeedia kanalites.

Ringkirjale lisatud Terviseameti käitumisjuhistes on täpsemad selgitused nii viiruse nakkamise kohta ja kui ka tingimuste kirjeldus avalike jumalateenistuste ja teiste avalike usuliste talituste korraldamiseks: lähemad juhtnöörid osaliste hajutamise, kaitsemaski kandmise ja desinfitseerimisnõuete täitmise kohta.


Lisaks:

Lisa kommentaar