Peapiiskop Urmas Viilma võttis vastu Tallinna teenetemärgi

Peapiiskop Urmas Viilma võttis vastu Tallinna teenetemärgi

Peapiiskop Urmas Viilma koos linnavalitsuse ja -volikogu esindajatega (Foto: ajaleht Pealinn, Mats Õun)

Tallinna Linnavolikogu esimees Tiit Terik, linnapea Mihhail Kõlvart ja abilinnapea Vadim Belobrovtsev andsid täna Raekojas üle Tallinna aumärgid.

Üks tänavustest pealinna teenetemärgi saajatest oli peapiiskop Urmas Viilma.

Kõlvart sõnas, et tänavu saab linn kinkida teenetemärgi niivõrd tublidele inimestele väga erinevatelt elualadelt, edastas linnavalitsus. „Meiega on siin täna ettevõtjaid, politseinikke, arste, sportlasi, vaimulikke ja mitmete teiste elualade esindajaid. Just teie olete paistnud silma tublide kodanikena mitmeid aastaid ja tõestanud oma valmisolekut ka rasketel aegadel tegutseda suurema eesmärgi nimel. Ehk andis tervishoiukriis meile kõigile aega, et kohendada tuleviku sihte ja mõista, mis on oluline. Loodan, et tulevikus mõistetakse keskkonna, ümbruskonna ja tervishoiu tähtsust ning seda, kuidas hoida ennast ja teisi.”

Tallinna kõrgeima tunnustuse – vapimärgi – otsustas linnavolikogu anda poliitik ja diplomaat Vaino Väljasele, kelle puhul tõsteti esile teeneid Eesti suveräänsusdeklaratsiooni vastuvõtmisel 16. novembril 1988. aastal ning tema rolli Eesti iseseisvuse taastamisel.

Peapiiskop Urmas Viilma koos abikaasa Egle Viilma pidulikul tseremoonial raekojas (Foto: ajaleht Pealinn, Mats Õun)

Linna teenetemärgi sai 27 inimest: Dago Antov, Reet Aus, Ruslan Bõkov, Karmen Joller, Meelis Kond, Ivo Linna, Jaanika Luus, Viktor Melnik, Ene Mäeots, Endrik Mänd, Arkadi Popov, Izabella Riitsaar, Larissa Savankova, Liivika Simmul, Tiit Sokk, Leivi Šer, Timo Tarve, Peep Talving, Kuno Tammearu, Gennadi Timberg, Ott Tänak, Eduard Toman, Elmar Vaher, Urmas Viilma, Martin Villig, Märt Väljataga ja Marika Ärmpalu.

Ka anti kolmapäeval üle Tallinna teeneka kultuuritegelase preemiad – 2010. aastal asutatud preemia antakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kunsti, teatri, filmi, tantsu, muusika, arhitektuuri või kirjanduse alal. Tänavu pälvisid preemia helilooja Tõnu Naissoo ning näitleja Liidia Golovataja.

Lisaks:

  Kõlvart andis üle Tallinna vapi- ja teenetemärgid ning preemiad, Pealinn 16.06.2021

Meeldib 1

Lisa kommentaar