Tallinna Püha Vaimu kiriku fassaad saab suve jooksul värske ilme

Tallinna Püha Vaimu kiriku fassaad saab suve jooksul värske ilme

16. aprillil ehitati tellinguid juba ka torni tippu (Foto: Regina Hansen)

12. aprillil algasid Tallinna Püha Vaimu kiriku juures ulatuslikud renoveerimistööd. Suve lõpuks saab värskeks kiriku välisilme kuni tornikiivrini. Lisaks restaureeritakse kiriku uksed ning aknad.

Töid asub tegema ehitusettevõte OMA Fassaad, kellega kogudusel on ka varasem hea koostöö. Praegune vaikne aeg, mil inimesi vanalinnas eriti ei liigu, on ehitustöödeks väga hea. Võimalikuks said tööd tänu Tallinna linna toetusele, kes eraldab renoveerimistöödeks 211 000 eurot, Püha Vaimu kogudusel endal tuleb koguda 11 500 eurot vajalikuks omaosaluseks. Selle kokkusaamine on tavapärasest aga keerulisem, sest pandeemiaajal puudub turistidelt saadav toetus ja takistatud on tegevus ka koguduse juures tegutsevas külalistemajas. Koguduse juhatuse esimees Ülle Gunin kommenteeris ajalehele Eesti Kirik, et kui võrrelda möödunud aruandeaastate laekunud tulusid, siis võib väita, et eelmisel aastal jäi kogudusel saamata umbes 85 000 eurot.
Lahkeid annetused väärika kiriku kordategemiseks on väga teretulnud! oodatakse koguduse kontole EE272200221060085051(ülekande selgituse lahtrisse tuleks kirjutada: Püha Vaimu fassaaditööd).

Lisa kommentaar