Veebisaates “Taevas tuleb appi!” tutvume kolme uue preestriga

Veebisaates “Taevas tuleb appi!” tutvume kolme uue preestriga

31, oktoobri usupuhastuspühal ordineeris piiskop Joel Luhamets Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus koos assistentide assessor praost Katrin-Helena Melderi ja praost Jüri Vallsaluga preestriteks diakon Jane Vainu, diakon Ülo Liivamägi ja Volli Nugise. Seekordses saates „Taevas tuleb appi!“ tutvustasid  värsked preestrid lähemalt, milline on nende teekond ordinatsioonini ja mis neid edasi ootab.  Vestlust juhtis saatejuht, Põlva Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola.

Jane Vain on saanud teoloogilise hariduse Eesti Metodisti Kiriku Teoloogilises Seminaris (cum laude), end täiendanud teoloogia alal Saksamaal Heidelbergi Ülikoolis ja EELK Usuteaduse Instituudis, kus õppis hingehoiutööd ja sai magistrikraadi usuteaduse erialal. Vain on töötanud sotsiaalvaldkonnas, nii riigiteenistujana kui vabaühendustes. Praeguseni on ta töötanud hingehoidjana Pärnu haiglas ja diakonina EELK Pärnu-Jakobi koguduses.

Jane Vain on Eesti jakobitee palverännakute üks eestvedajaid. Ordineerimise järel asus Jane Vain teenima Järva praostkonna vikaarõpetajana.  

Ülo Liivamägi on omandanud insenerihariduse Tallinna Polütehnilises Instituudis ja end täiendanud EELK Usuteaduse Instituudis kristliku kultuuriloo ning Tallinna Ülikoolis andragoogika alal. Liivamägi on olnud õppejõud Tallinna Tehnikaülikoolis ja korraldanud kursuseid EELK Usuteaduse Instituudis, hiljem oma koolitusfirmas. Diakonina on ta EELK Jüri koguduse juures kaasa teeninud alates 2014. aastast. Ordineerimise järel asus Ülo Liivamägi teenima Jüri koguduse abiõpetajana.

Volli Nugis on aastaid tegutsenud eestvedajana vabakoguduses ja hiljem teoloogilise hariduse usuteaduse erialal bakalaureuse- ja magistriõppes omandanud EELK Usuteaduse Instituudis. Õpingute raames tegi ta vaimuliku praktika EELK Toompea Kaarli koguduses. Ordineerimise järel asus Volli Nugis teenima Keila koguduse abiõpetajana.

Meeldib 2

Lisa kommentaar