Ajalehe Eesti Kirik kolleegiumi liige Bianca Mikovitš kandideerib aasta ajakirjaniku tiitlile

Ajalehe Eesti Kirik kolleegiumi liige Bianca Mikovitš kandideerib aasta ajakirjaniku tiitlile

Maalehe ajakirjanik Bianca Mikovitš (Foto: ajaleht Eesti Kirik)

17. veebruaril kuulutab Eesti Meediaettevõtete Liit pressipeo pidulikul tseremoonial välja 2021. aasta ajakirjandusauhinnad. Üks aasta ajakirjaniku tiitli nominentidest on EELK Usuteaduse Instituudi lõpetanud ajakirjanik, ajalehe Eesti Kirik kolleegiumi liige Bianca Mikovitš. Meedialiidu aasta ajakirjanik valitakse kõigi kategooriate (uudis, olemuslugu, arvamus, multimeedia, podcast) nominentide hulgast. 

„Eesti ajakirjandusauhinnad 2021“ konkursi raames aasta ajakirjanik 2021 tiitliga käib kaasas preemia 5000 eurot ja kullatud sulg, mille autorid on metallikunstnik Ive-Maria Köögard ja klaasikunstnik Katrin Tukmann, ning diplom. Aasta ajakirjaniku auhinda rahastavad Ekspress Meedia, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev.

Rootsi meediakontsern Bonnier ja ajaleht Äripäev kuulutavad välja 2021. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia, mille suurus on sel aastal 7500 eurot.

Ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Jüri Ehasalu, Margus Mets ja Toomas Leito pärijad annavad välja noore ajakirjaniku preemia ja elutööpreemia. Fondi suurus on kokku 12 000 eurot, mis jaguneb järgmiselt: elutöö preemia 6000 eurot ning noore ajakirjaniku preemia 6000 eurot.

Samutii avalikustatakse ka üleriigilise uudise, arvamuse ja olemusloo, multimeedia, podcasti, maakonnalehe uudise, arvamuse ja olemusloo ning parima venekeelse arvamuse, uuriva loo ja olemusloo võitjad. Neid preemiaid rahastavad Ekspress Meedia, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev ning iga auhinna suurus on 1000 eurot.

Parima olemusloo nominendiks on teiste hulgas Eesti Päevalehe ja Levila ühistööna valminud kiriku ühiskondlikku ja poliitilist mõju uurinud sari „Usu võim“, mille autorid on Eero Epner, Mari MetsOliver Kund, Holger RoonemaaMartin LaineRiin AljasGeorgi Abolõmov ja Janno Zõbin ja mis ühiskonnas laiemalt, aga ka kirikuringkondades päris elavat vastukaja tekitas.

Pressipeol avalikustatakse ka kujunduskonkursi auhinnad üleriigiliste ja kohalike lehtede olemuslugude külgede ja avatud kategoorias ning digitööde kategoorias. Samuti avalikustatakse kahe rahalise peapreemia, mille suurus on 1000 eurot, võitjad: üks suurte ja teine väikeste lehtede võitjate hulgast.

Eesti Pressifotograafide Liit avab koostöös Canoni ja Overalliga Tallinnas Viru Keskuse aatriumis pressifotode näituse, kus on väljas 2021. aasta parimad fotod ning avalikustatakse fotoauhindade ning videokonkursi võitjad. Samuti tutvustatakse värskelt trükist tulnud “Eesti Pressifoto 2022” aastaraamatut.

Loe lisa:

Meedialiit avalikustas Eesti ajakirjandusauhindade võitjad, Eesti Meediaettevõtete Liit 17.02.2022

Meedialiit kuulutab välja parimad kajastajad, Eesti Kirik 16.02.2022

Lisa kommentaar