e-Kirikul on täna sünnipäev

e-Kirikul on täna sünnipäev

Tervitame lumeroosidega kõiki oma kaasautoreid ja lugejaid! (Foto: Regina Hansen)

2020. aasta 19. aprillil käivitatud luterliku kiriku veebivärav e-Kirik tähistab täna oma teist sünnipäeva.

e-Kirik koondab kokku uudised EELK tegevuse kohta, vahendab kiriku õpetusest ja seisukohtadest lähtuvaid arvamusartikleid päevakajalistel teemadel ning avaldab kiriku õpetust kajastavat materjali nii kiriku sisse kui ka sellest välja. Selle kõrval on veebivärav ka ruum aruteluks ja diskussiooniks sellistes küsimustes ja teemadel, mis aruteluruumi ja -aega parasjagu vajavad. E-Kiriku artiklitel on ka kommenteerimise ja meeldimise märkimise võimalus.

E-Kiriku töös osalevad toimetajana EELK Konsistooriumi avalike suhete spetsialist Regina Hansen, lehe arendamise eest hoolitsevad Põlva koguduse õpetaja Toomas Nigola ja EELK Konsistooriumi veebitoimetaja ja kujundaja Riina Sildvee ning hüva nõuga peapiiskop Urmas Viilma. Lisaks on e-Kiriku tegemistele kaasa aidanud paljud vaimulikud, erinevate kiriklike asutuste esindajad ja koguduste liikmed, kellelt on portaalis ilmunud arvamusi, tsitaate või uudiseid.

Vahetult enne e-Kiriku käivitamist, 2. aprillil käivitus portaaliga seotud veebipõhine arutelusaade “Taevas tuleb appi! Vaatlusi maailmale ristiinimese seisukohalt”, mida saab vaadata kiriku sotsiaalmeedia kanalites. Tänaseks on veebisaate teemadering laienenud ja e-Kiriku vahendusel saab videopildis vaadata ka Pereraadio saadet “Kõnetused”, milles saatejuht assessor Anti Toplaan ja peapiiskop Urmas Viilma jagavad kuulajatega mõtteid aktuaalsetel päevateemadel.

Kui esimesel tegevusaastal oli veebivärav kaheksa kuuga kogunud veidi üle 20000 lugeja ja lugejaid oli kuu lõikes veidi üle 6000, siis tänaseks on lugejate arv kahekordistunud. Peamiselt jõuavad lugejad uudistevärava artiklite juurde EELK Facebooki lehe postituste kaudu, aga ka koguduste kodulehtede vahendusel.

Aitäh Teile, head kaasautorid ja lugejad, senise toetuse ja usalduse eest! Tere tulemast kõigile e-Kiriku rõõmsat tööd tegema!

Meeldib 4

Lisa kommentaar