Isamaa Aasta Isa Anti Toplaan: “Parim laste kasvamise koht on pereringis.”

Isamaa Aasta Isa Anti Toplaan: “Parim laste kasvamise koht on pereringis.”

Anti Toplaan pereringis. (Foto: erakogu)

Erakond Isamaa valis tänavuseks Isamaa Aasta Isaks EELK Kuressaare koguduse õpetaja, Saarte praostkonna praosti, seitsme lapse isa Anti Toplaane.

Nii kutsumuselt kui ametilt on Anti Toplaan vaimulik. Tänavu täitub tal 30 aastat töötamisest luterliku kiriku koguduse õpetaja ametis, millest 23 aastat on kuulunud järjepidevalt kohalikku linna- ja vallavolikokku. Anti perest on sirgunud ja kasvavad Johanna (31a); Susanna (29a); Lisette (28a); Maarja (26a); Karl Jakob (24a); Arre Markus (17a) ja Siimon (15a).

Isamaa Aasta Isa 2022 valisid viie nominendi seast välja Isamaa Perede Ühenduse ja Isamaa Naiskogu juhatuse liikmed. Nominendid olid Priit Humal, Hannes Mikelsaar, Marko Tiitus ja Arne Tilk. Isamaa Naiskogu IREN ja Isamaa Perede Ühendus andsid aasta isa aunimetuse koos rahalise preemiaga välja juba kolmandat korda.

„Meie pere elu- ja töökohaks on Saaremaa. Ühtlasi olen Saarte praostkonna praost ja EELK kirikuvalitsuse liige. Olen tegelenud juba 25 aastat vabatahtliku raadiotööga ning harrastan kestvusalana pikamaa jooksu,“ tutvustas end Anti Toplaan. Oma kogemusest tulenevalt on tunnustuse saanud pereisa veendumusel, et parim laste kasvamise koht on pereringis. “Loomulikult annan endale aru, et on terve rida põhjuseid, miks enamik peresid seda endale lubada ei saa. Seda enam tuleks ühiskonnas rohkem soosida laste kasvatamist pereringis ning seista hea selle eest, et inimesed ei oleks materiaalsete raskuste tõttu sunnitud loobuma laste kodus kasvatamisest ja viima neid päevahoiuasutustesse,“ on Anti Toplaan varem öelnud.

Aunimetus koos rahalise preemiaga 10 000 eurot anti välja Isamaa naiskogu IRENi ja Perede Ühenduse poolt Harjumaal Kuristu Talu miniloomajas toimunud perepäeval.

Soovime nii Anti Toplaanele kui Isamaa Aasta Isa nominendiks valitutele õnne ja õnnistust ka e-Kiriku poolt!


Vaata ka:

Reporter+, Kanal 2 5.11.2022

Aasta isa Anti Toplaan: tänu isarollile olen saanud paremaks inimeseks (Eesti Uudised, 06.11.2022)

Lisa kommentaar