Jaan Tammsalu: elektri hinnatõus tabas ka kirikut

Jaan Tammsalu: elektri hinnatõus tabas ka kirikut

Õpetaja Jaan Tammsalu (Tallinna Jaani koguduse Facebooki leht)

„Saabusid detsembrikuu kütte- ja elektriarved ja need üllatasid väga. Eks me oleme ka enne külmadel talvekuudel saanud suuri arveid, aga nii suuri kindlasti mitte. Detsembrikuu kütte eest tuleb tasuda üle nelja ja poole tuhande ja elektri eest üle tuhande kolmesaja euro,” nentis koguduse õpetaja Jaan Tammsalu Tallinna Jaani koguduse Facebooki lehel. Sarnane hinnaehmatus tabas täna paljusid kogudusi.

Tänu sellele, et kirik on avatud, on siiski võimalik ots otsaga toime tulla: “Jumal tänatud, et detsembris suurem osa planeeritud üritustest kirikus toimus ja vaid mõni kontsert jäi ära. Kallis küte ja elekter läks asja ette ja kontsertideks kiriku rentimise eest makstakse kogudusele lubatut. See aitab omakorda meil suured kütte- ja elektriarved tasuda. Saame veel hakkama.”

Tammsalu jätkab aga rõõmsate üllatustega. “Mõne päeva eest annetas üks koguduse liige kirikuakende kordategemise heaks 15 000 eurot. Juba enne seda oli kaks perekonda teinud kahe uue vitraažakna heaks mõlemad 7500-eurose annetuse ja veel üks perekond 5000 eurot. Annetusi akende jaoks on teinud veel mitu meie koguduse liiget. Seega võib täna juba väga julgelt öelda, et nende kahe akna vitraažideks ja akende restaureerimiseks ja uute pakettklaaside ja nende raamide paigaldamiseks on kõik annetused olemas. Üks siseraam on ka kapitaalselt restaureeritud ja sellesse paigaldatavast Johannese vitraažaknast on tänaseks pool juba valmis.

Kui need asjad samasuguse imelise tempoga jätkuvad, jõuame neli läänepoolset suurt akent korda ja uute vitraažidega varustada juba enne suve. Eks see olekski parim, sest kevadel peaks algama kiriku ümbruse haljastuse kapitaalne ümbertegemine ja täiendamine ja on mõistlik, kui selleks ajaks oleksid akende töödeks püstitatavad tellingud nende kohtade juurest kadunud. Üks on aga üsna kindel – need kaks akent, millest peaks kiriku valgustusprojekti valmimisel hakkama hämaratel ja pimedatel aegadel valgus välja paistma, saavad selleks ajaks uued vitraažid. See kõik läheb nii imeliselt ja kiirelt, et ma oskan vaid kiita Jumalat ja heldeid annetajaid. Tallinna Jaani kirikus jätkuvad imed.“

Lisa kommentaar