Juuli pühapäevadel heliseb taas orel Naissaare kabelis

Juuli pühapäevadel heliseb taas orel Naissaare kabelis

Hetk mullusuviselt kontserdilt Naissaare kabelis. Soolokontserdi andis Maris Oidekivi, nooti jälgis Janika Lentsius (Foto: Regina Hansen)

Juuli pühapäevadel kell 15.00 on muusikasõbrad oodatud Naissaare Püha Maarja kabelisse, sest juba teist aastat on pühakoja uksed avatud ning võimalik tasuta osa saada kaunitest orelikontsertidest. Nargenfestivali Orelimaagia 2022: BACH + tutvustab sotsiaalmeedias muusikasündmuse eestvedaja Tõnu Kaljuste.

“Suvi toob taas Naissaarele lummavat orelimuusikat! Sel korral musitseerivad viiel juulikuu pühapäeval viis omanäolist organisti, kes pakuvad kuulajaile Naissaare Püha Maarja kabelis Bachist inspireeritud kava. Nii nagu mitmetel teistelgi pillidel on Bachi looming organistide repertuaari A ja O – Bach kui helilooja, transkribeerija, organist, pedagoog, muusikaelu korraldaja, eelneva kokkuvõtja ja järgnevate põlvkondade eeskuju. Peale meie oma tunnustatud organistide on suur rõõm Naissaarel mängimas kuulda kolleegi Soomest, noorema põlvkonna silmapaistvat organisti Aleksanteri Walliust. Maagilist muusikat võluvad organistid välja virtuaalorelist Mixtuur, mis võimaldab armsas kabelis reisida Prantsusmaale Caeni katedraali või hoopis Saksamaale Freibergi, või, miks ka mitte, oreli klavessiiniks muuta.”

2022. aastal valmistus kontserdiks organist Ene Salumäe, arupidamisel kabelis osalesid festivali korraldaja Tõnu Kaljuste ja õpetaja Patrik Göransson (Foto: Regina Hansen)

2022. aasta kontsertide esinejad ja kava:

03.07 – Ulla Krigul

10.07 – Piret Aidulo

17.07 – Kadri Toomoja

24.07 – Aleksanteri Wallius

31.07 – Brigitta-Selestine Petropavlova

***

Mugavat laevaühendust saarega korraldab Sunlines Tallinna Lennusadamast.

17. juulil kell 12.00 on Naissaare kabelis jumalateenistus ning seejärel surnuaiapüha Naissaare kalmistul.

Lisa kommentaar