Ka filmivaatamine on võimalus ukrainlasi toetada

Ka filmivaatamine on võimalus ukrainlasi toetada

Anatoli Ljutjuk (Foto: kino “Sõprus”)

Tuleval esmaspäeval, 28. veebruaril kell 19.15 on kino “Sõprus” ekraanil taas Ukraina-Eesti koostöös valminud film “Sõda ja puuhobune”. Filmi peategelaseks on Anatoli Ljutjuk – omal moel Tallinna vanalinna legend, Lääne-Ukrainast pärit mees, kes on Laboratooriumi tänavale rajanud ainulaadse maailma, mille põhituuma moodustab ukraina kultuurikeskus ja kirik.

Ljutjuki igapäevasele pühendumisele esitab väljakutse Ukrainas lahvatanud sõda, mida Anatoli ei suuda passiivselt kõrvalt vaadata. Ta organiseerib Eestis humanitaarabi ja annetuste kogumise ning sõidab otse rindejoonele. Seal, omalaadses põrgu eeskojas, asub Anatoli kirja panema imelugusid, kuidas nii inimesed kui ka loomad on muinasjutulisel kombel pääsenud kõige hullemast ning teineteist aidanud. Nendest lugudest ja esemetest valmistab ta raamatu, mille eesmärgiks on transformeerida traumeerivad kogemused ning ka kõige pimedamal ajal hoida headusesse uskumise tuld.

Filmile järgneb arutelu, osalejad selguvad peagi. juba varsti. Seansi piletitulu läheb MTÜ Ukraina Kultuurikeskusele.

Kui soovid toetada, tee ülekanne MTÜ Ukraina Kultuurikeskus kontole SEB-s EE401010220229090221. Makse selgituseks kirjuta “Ukraina heaks! + annetaja nimi”.

Lisainfo:

www.facebook.com/events/1042398979672805Pilet: https://www.kinosoprus.ee/…/ukraina-toetuseks-soda-ja…

Lisa kommentaar