Martin Herem tervituses ametisse õnnistatud peakaplanitele: “On hea päev riigi sõjalisele ja vaimsele kaitsele.”

Martin Herem tervituses ametisse õnnistatud peakaplanitele: “On hea päev riigi sõjalisele ja vaimsele kaitsele.”

Eesti Kaitseväe juht kindralleitnant Martin Herem tervitussõnavõtul Tallinna toomkirikus (Foto: Regina Hansen)

22. veebruaril Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus toimunud Kaitseväe peakaplan Ago Lilleoru ja Kaitseliidu peakaplan Peeter Paenurme ametissenimetamisel ütles esimesena tervitussõnad Kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem. Oma sõnavõtus toonitas Eesti Kaitseväe juht selle sündmuse olulisust riigi sõjalisele ja vaimsele kaitsele ja tundis heameelt, et vastutusrikkale kohale on määratud inimesed, kes on saavutanud usalduse nii kaitseväes, kaitseliidus kui ka kirikus.  

“Täna on hea päev. Hea päev riigi sõjalisele ja vaimsele kaitsele, sest kaks ametimeest saavad paika määratud ja mõningane segadus saab selgust. Ma tunnistan, kuna ma ise selles segaduses rolli olen mänginud, siis minul kahtlemata on hea meel,” ütles Kaitseväe juht jumalateenistuse järel peetud sõnavõtus.

Kindralleitnant Herem märkis, et mulje karjäärisaavutusest on selle sündmuse puhul petlik. “Seda võib nimetada karjääriks, aga inimlikult, ma arvan, mitte. Tegelikult on need mehed oma elus jõudnud sellele tasemele, et neid usaldatakse kaitseväes, kaitseliidus ja kirikus.” Küll võib peakaplanite puhul pidada saavutuseks nii suur usaldus välja teenida:  “Ühele inimesele tähendab see kindla peale väga palju. Kindlasti tähendab see nende perekondadele ja sõpradelegi.”

Kaitseväe juht soovis ametisse õnnistatud peakaplanitele: “Palju õnne! Ma soovin teile teenistuseks jõudu ja kordaminekuid ja tõesti, teenistust rõõmus. Aitäh!”

Lisa kommentaar