Kirikud kutsuvad osalema Maailmakoristus- ja palvepäeval “Hoiame loodut”

Kirikud kutsuvad osalema Maailmakoristus- ja palvepäeval “Hoiame loodut”

(Foto: RMK)

Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) saatis liikmeskirikutele üleskutse 17. septembril osaleda Maailmakoristus- ja palvepäeval, et kõrvaldada prügi meie ümber ja ka nähtamatu prügi meie enda sees. Sündmus on üks osa igal aastal 1. septembrist 4. oktoobrini toimuvast loodu(s)hoiukuust, millel maailma 2,2 miljardit kristlast on kutsutud loodu(se) eest palvetama ja hoolt kandma.

Eesti Kirikute Nõukogu üleskutses seisab:

“Head kaaskristlased

Oleme sel keerulisel aastal Ukraina rahvast toetades kogenud ühtsuse jõudu. Meie koguduste palved ja praktiline abi on jätkuvalt toeks paljudele abivajajatele ning tunnistuseks Jumala hoolimisest ja armastusest.

Samas üksmeeles kutsume kogudusi juba mitmendat aastat liituma Maailmakoristus- ja palvepäevaga “Hoiame loodut”, mis toimub sel aastal 17. septembril. Mingem koos välja, et ühiselt panustada meie kodu puhtusesse ja palvetada meie maa ja rahva eest. Selle liikumise eesmärk on ühises tegevuses tuua kirik lähemale meie kogukondadele ja kinnitada, et hoolime koos meie maast, loodusest ja rahvast.

Maailmakoristuspäeva tähelepanu on pööratud hajusalt paiknevale väikeprügile meie ümber. Väikeprügi on suitsukonid, pudelikorgid, aga ka pakendid, väikesed kiletükid, klaasikillud jms.

Palvepäeva raames kutsume üles palvetama nähtamatu prügi pärast inimeste südametes. Prügi inimeste südames on kadedus, viha, ahnus, andestamatus, hukkamõist, uhkus ja kõik muu, mis lõhub meie suhteid Jumala ja ligimestega.

Maailmakoristus- ja palvepäeva üleskutse on ühendada erinevate koguduste ja kirikute töö ja palved ühise eesmärgi teenistusse, ning seeläbi panustada meie koduplaneedi puhtusesse ja inimeste hoiakute muutumisse.

Maailmakoristus- ja palvepäev on osa loodu(s)hoiukuust, mil maailma 2,2 miljardit kristlast on kutsutud loodu(se) eest palvetama ja hoolt kandma. See toimub igal aastal 1. septembrist 4. oktoobrini. Kuud saab paindlikult tähistada palveteenistuste ja mitmesuguste loodu(s)hoiuaktsioonidega, sh Maailmakoristus- ja palvepäeval osalemisega. Häid mõtteid selleks leiate Eesti Kirikute Nõukogu veebilehelt „Armastame loodut“ sektorist:

http://www.ekn.ee/inc.teema.php?id=485 

Maailmakoristuspäeva info osalemise, registreerimise ja kõige muu kohta leiate siit lehelt: https://www.maailmakoristus.ee/

Õnnistussoovidega,

Eesti Kirikute Nõukogu eetika ja eluväärtuste töörühm”.

Lisa kommentaar