Täna toimuv kogukonnafoorum keskendub kirikule kriisis

Täna toimuv kogukonnafoorum keskendub kirikule kriisis

Olev Soansi graafiline kaart „Sacrariorum charta architecturae Estoniae “, 1977. a. (Foto: Arvo Tarmula, Eesti Kirik)

09. mail kell 15.30 toimub Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses kogukonnafoorum, mis keskendub kiriku võimalustele, valmisolekule ja panusele kriisis.

Kiriku olemasolu, avatus ja abivalmidus avaldub kriisiolukordades. Kirik on avatud kõigile. Nii on ka kogukonnafoorum kavandatud avalikku ruumi kesklinnas, et tuua arutelu nö tänapäeva turuplatsile. Igal inimesel, nii mõttetalgutele oma vaatenurka tutvustama tulnul kui ka juhuslikul möödakäijal on õigus ja võimalus osaleda, uurida, küsida ja sõna sekka öelda.

Samas esitletakse valmivat kogumikku „Kirik keset küla“, mille seekordses väljaandes avatakse kiriku, kogukonna ja riigi koostöö eri tahke kriisiolukorras. Raamat valmib Eesti Kirikute Nõukogu ja siseministeeriumi tellimusel. Uut väljaannet tutvustavad koostajad Ingmar Kurg ja Avo Üprus. Kohapeal algab ka raamatu ettetellimine.

Kogukonnafoorumi esimeses vestlusringis räägitakse kogukondade olulisusest siseturvalisuse seisukohalt. Mida me valmisoleku all mõistame? Millised on kogukondade rollid kriisis? Aga usuliste ühenduste omad? Kas kirikust keset küla on kriisiolukorras ka praktilist abi?

Teine vestlusring võtab fookusesse kiriku tegevuse sõjapõgenike majutamisel ja sotsiaal-emotsionaalse toe pakkumisel. Mida oleme suutnud teha? Mida toob meile kaasa sisseränne? Kas nad saavad MEIE osaks? Millal? Mida see tähendab?

Foorumit modereerib Hannes Hermaküla. Lisaks korraldajatele võtavad sõna Tauno Toompuu, Riina Solman, Ago Lilleorg, Margit Lail, Annely Neame, Ove Sander, Annika Laats jt.

Kestus 2 – 2,5 tundi.

Loe lisa:

Annely Neame “Kirik keset küla”, Eesti Kirik 11.05.2022

Lisa kommentaar