Maarja kirikut ei taastata vaid monumendiks möödunule

Maarja kirikut ei taastata vaid monumendiks möödunule

“Tartu Maarja kiriku ajalugu on põnev ja mitmekülgne, ent ometi ei taastata kirikut ainult monumendiks möödunule,“ kinnitavad tänases Postimehes EELK Tartu Maarja koguduse juhatuse liige Lea Saar ja Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse juhatuse liige Silvia Leiaru. Nii nagu pühakoja vanad müürid hakkavad ümbritsema modernset siselahendust, on ka pühakojas tegutseva kogudusega – hõlmas on suur aja lugu, kuid südames ja sihtides keskendutakse sellele, mida on vaja täna ning mis viib edasi.

Kiriku taastamise eestvedajad keskenduvad artiklis sellele, miks on Maarja kiriku taastamine nii oluline: Maarja kirik on kodukirik, Maarja kirik on kogukonnakirik, Maarja kirik on kihelkonnakirik, Maarja kirik on laulupeokirik, Maarja kirik on nn spordikirik. Lisalugudeks on põhjalik ülevaade pühakoja ajaloost, selles tegutsenud vaimulikest, projektist ja ehitustöödest.

Lehes on ka Tartu linnapea Urmas Klaasi artikkel Maarja kiriku tähendusest ning Kirikufondi nõukogu esimees Indrek Laul teeb üleskutse: „Aitame Tartu Maarja kogudusel jõuda oma koju tagasi!“

Loe lisa:

Tartu Maarja kiriku taastatud tornist on saanud uus maamärk (Foto: Tartu Maarja koguduse Facebooki leht)
Meeldib 2

Lisa kommentaar