Selle nädala Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Tiit Salumäe

Selle nädala Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Tiit Salumäe

Piiskop Tiit Salumäe (Foto: EELK arhiiv)

Piiskop Tiit Salumäe alustas nädalat julgustava kinnitusega, et Jumal kuuleb iga inimese häält, kuulab ta abipalvet ning ka vastab sellele. Piiskop peatus ka traditsiooniliselt andresepäevaga algaval pidulikul advendiajal, mil pikka ootusaega aitab lastel leevendada advendikalender. Vaimulik on sel nädalal pöördunud ka kristlaste poole, tuletades meelde, et kui ühiskond ei suuda kokku leppida väärtuste hierarhias, on kristlaste kohus aabitsatõdesid meelde tuletada.

Väärtuste püramiid aitab mõista väärtuste prioriteetsust, lausus Salumäe. „Mida madalamal ollakse, seda rohkem on hetkeväärtusi: olgu riidemood või toidueelistused, elukutse või harrastused. Mida kõrgemale tipu poole, seda vähemaks jääb nimetatut, aga seda olulisemad nad on – inimõigused ja vabadused, kodumaa ja kodu.“ Lõpuks jääb pikal teekonnal ülimate väärtuste poole siiski järele vaid Lunastaja.

Vaimulikud hommikumõtisklused on üks osa hommikusest raadioprogrammist (Vikerraadios argipäeviti kell 6.35, nädalavahetusel kell 7.35, Klassikaraadios argipäeviti kell 7.15), mis valmivad alates 1989. aastast koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga ja saated on eetris nädalaste tsüklitena, et järgemööda saaksid sõna kõikide liikmeskirikute ning koguduste esindajad.

Mõtisklusi saab järelkuulata aadressil: http://vikerraadio.err.ee/l/vikerhommik/rubriigid/hommikumotisklusF

Lisa kommentaar