Taani toompraost Thomas Frank saabub lipuheiskamisele ühepuulootsikuga

Taani toompraost Thomas Frank saabub lipuheiskamisele ühepuulootsikuga

Foto: kuvatõmmis Aktuaalse kaamera uudislõigust 30.05.2022

Laupäeva, 4. juuni varahommikul osaleb pidulikul Eesti lipu heiskamise tseremoonial Pika Hermanni torni juures koos Taani suursaadik Kristina Miskowiak Beckvardiga eeldatavasti ka Viborgi toomkiriku praost Thomas Frank. Taani vaimulik on parasjagu haabjaga Eesti rannikul sõudmas ning plaanib lennusadamasse jõuda reede, 3. juuni pärastlõunal.

Detsembris 2021 kanti Soomaa ühepuulootsik ehk haabjas UNESCO kultuuripärandi nimistusse. Taanlasest vaimulik Thomas Frankil on idaviikingite rännuteid uuriva teadlasena hüpotees, et skandinaavlased õppisid ühepuupaatide ehitamist just muistsetelt soome-ugrilastelt ja kasutasid neid aluseid oma pikkadel kaubateedel Venemaal. Koos seiklusspordiinstruktor Jevgeni Dernovoiga liigub Frank sel nädalal haabjaga Soomaalt Tallinna ning järgmisel aastal kavatseb sõita ühepuulootsikuga Eestist Taani.

Uudisteportaal ERR filmis ja intervjueeris mehi 29. mai pärastlõunal, mil pärast üheksa tundi väldanud paadiretke jõudsid mehed Pärnusse. Praeguseni on retk kulgenud plaanipäraselt.

Vaata lähemalt:

Ester Vilgats “Viikingite rännutee uurija sõidab ühepuulootsikul Soomaalt Tallinnasse”, 30.05.2022

Meeldib 1

Lisa kommentaar