Tallinna Toomkiriku kullatud tornikuul saab  pidulikult pühitsetud

Tallinna Toomkiriku kullatud tornikuul saab pidulikult pühitsetud

Tornikuul ja tuulelipp kirikusaalis enne restaureerimist. 10. mail saab näha, millised näevad need välja restauraatorite käe alt tulnuna (Foto: Tallinna toomkogudus)

Toomkiriku torni restaureerimise käigus toodi tornist alla ajalooline tornimuna ja tuulelipp. Tänaseks on tornikuul restauraatorite käe all üle kullatud ning taas valmis Tallinna kõrgeimat tornitippu ehtima.

10. mail näidatakse uuenenud tornikuuli avalikkusele ning tutvustatakse ajakapsli sisu, millesse iga külaline saab oma nime kirjutada. Kullatud tornikuuli pühitseb peapiiskop Urmas Viilma, misjärel asub see taas oma ajaloolisele kohale Toomkiriku torni tipus.

Kiriku torn läbib kauaoodatud uuenduskuuri tänu lahketele annetajatele, kelle toel on võimalik kavandatud tööd augustikuus lõpule viia. Suureks abiks torni restaureerimisel on olnud toomkogudus, Kirikufond (SA EELK Toetusfond) ja Tallinna linn. Käimasolevad tööd on esimene etapp Toomkiriku restaureerimisprogrammi ellu viimisest ning selle edenemist võib igaüks linnapildis imetleda.

Lisainfo: Arho Tuhkru, Toomkoguduse õpetaja, 5281943, arho.tuhkru@eelk.ee

Lisa kommentaar