Tartu Maarja kiriku uksed on suvel avatud

Tartu Maarja kiriku uksed on suvel avatud

Tartu Maarja kiriku torn (Foto: Are Tralla)

Kuni 14. augustini on Teeliste kirikute raames Tartu Maarja kiriku uksed avatud igal reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 12.00-18.00. Sisenemine lasteaia poolsest küljeuksest.

Tartu Maarja kirik on ehitusjärgus, kuid viimasel ajal toimunud suuri ehituslikke teetähiseid on huvitav vaadata ka kaugemalt tulnutel. Lisaks torni ja kukega täienenud välisilmele, saab ringkäigu teha ka kirikus sees. Giidi juhendamisel on võimalus torni seestpooltki imetleda ja nautida kauneid Tartu vaateid.

Kuni juuli keskpaigani käib tornis kellarõdul uute Maarja kiriku kellade paigaldus. Peab arvestama, et selle ajani ei pruugi reedeti kirikut külastades kõrgemale korrusele pääseda. Seevastu laupäeviti ja pühapäeviti on kellarõdule pääs garanteeritud. Kui kellad paigaldatud on pääs kellarõdule avatud ka reedeti.

Tartu Maarja kiriku uksi aitab avatuna hoida Eesti Kirikute Nõukogu. Külastus on tasuta ja ekskursiooni viib läbi Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse giid Angela Puur.

Ka Sina võid olla kirikuehitaja

Järgmiseks Maarja kiriku taastamise etapiks on kavandatud Tiigi tn poolsete töö- ja olmeruumide kandevkonstruktsioonide väljaehitamine ning katusetööd. Etapi eeldatav maksumus on 800 000-1 000 000 eurot. Maarja kiriku olemasolev katus sajab hoolimata mitmetest parandustest jätkuvalt läbi. Vana eterniit on õrn ning katusel parandustöid tehes võib seda kergesti vigastada.

Katusetööde toetamiseks saab teha nimelise annetuse Tartu Maarja Kiriku Sihtasutuse Swedbanki kontole EE132200221021269201. Anonüümseks annetuseks võib helistada 900 1842 annetad 5 eurot, 900 1941 annetad 10 eurot, 900 2019 annetad 50 eurot.

Lisa kommentaar