Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Marko Tiitus

Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Marko Tiitus

Õpetaja Marko Tiitus (Foto: EELK arhiiv)

Selle nädala Vikerraadio hommikumõtisklustes on olnud koos kuulajatega Viljandi Jaani koguduse õpetaja assessor Marko Tiitus. Hommikuminutitel räägib vaimulik vaimsest vastupidavusest ja püsivusest ehk kaasaegses keeles säilenõtkusest, mis on vajalik rasketes oludes toimetulemiseks, tühjus- ja väsimustundest jagusaamiseks.

Selleks, et oma elu- ja jõuallikast suudaksime ammutada, on vaja Jumalat armastada. Kuidas seda aga teha? Marko Tiitus soovitab esmalt endalt küsida, milline on selle armastussuhte olemus. “Kui mõtleme oma suhtele Jumalaga, siis võime küsida, kas selles on tänulikkust ja rõõmu, igatsust ja kirge, lähedust ja spontaansust või on ka see suhe rajatud pigem vastastikusele kasulikkusele?” Armastava suhteni Jumalaga aitavad jõuda siiras püüe, kuid ka tänulikkus ja armastav pilk iseenesele.

Vaimulikud hommikumõtisklused on üks osa hommikusest raadioprogrammist (Vikerraadios argipäeviti kell 6.35, nädalavahetusel kell 7.35, Klassikaraadios argipäeviti kell 7.15), mis valmivad alates 1989. aastast koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga ja saated on eetris nädalaste tsüklitena, et järgemööda saaksid sõna kõikide liikmeskirikute ning koguduste esindajad.

Mõtisklusi saab järelkuulata aadressil: http://vikerraadio.err.ee/l/vikerhommik/rubriigid/hommikumotisklusF

Lisa kommentaar