Viljandi Jaani kogudus tähistas koos sõjapõgenikega õigeusu ülestõusmispühi

Viljandi Jaani kogudus tähistas koos sõjapõgenikega õigeusu ülestõusmispühi

Kogudus jagas Ukrainast tulnud lastega pühaderõõmu (Foto: Mirjam Tiitus, Viljandi Jaani koguduse Facebooki leht)

Sel nädalavahetusel tähistas ülestõusmispühi õigeusu kirik ning Viljandi Jaani kogudus kutsus sel puhul muusikalisele palvusele siin elavad Ukraina sõjapõgenikud.

Pühapäeva õhtupoolikul peeti kirikus palvus vene keeles, muusikalise osa sisustasid Viljandi muusikakooli õpilased ja õpetajad. Palvuse järel oldi koos kohvi- ja teelauas ning kõik kohaletulnud Ukraina lapsed said pühade puhul kingitused. Koguduse liikmed olid neile valmistanud rohkem kui 70 kingipakki.

Viljandi Jaani koguduse poolt ettevõtmist korraldanud Mirjam Tiitus rääkis ajalehele Sakala, sotsiaalmeedia postituses, et kogudus soovis omalt poolt natukenegi jagada sõjas kannatanud inimestele usu, lootuse ja armastusega. Koguduse õpetaja Marko Tiitus kommenteeris koguduse sotsiaalmeedia postituses, et kirik on jumalakoda, mis on avatud kõigile rahvusest, keelest ja usutunnistuses sõltumata ning eriti avatud neile, kes on võõrad ja sõjapõgenikud. Tiitus märkis, et on väga oluline, et kogudus ei oleks kinnine klubi, kes omakeskis jumalateenistusi peab, vaid leiab võimalusi aidata ja rõõmu valmistada neile, kes on raskes olukorras.

Loe ja vaata lisa:

Viljandi Jaani koguduse Facebooki leht

Lisa kommentaar