27. mail on Tallinna Lauluväljakul ülemaailmne rahupalvus Ukraina eest

27. mail on Tallinna Lauluväljakul ülemaailmne rahupalvus Ukraina eest

Foto: Tallinna Lauluväljaku Facebooki leht

Rahvusvaheline venekeelne kristlik kogukond kutsub 27. mail 2023 Tallinna Lauluväljakule ülemaailmsele heategevuslikule kogunemisele, mis kannab nimetust Palve Ukraina eest. Korraldajad on Ukrainas, Ameerika Ühendriikides, Israelis, Kasahstanis, Fidžis ja Eestis tegutsevad kristlikud ühendused.
„Mu süda tõmbub valust kokku, kui mõtlen ukrainlastele, kes surevad vabaduse nimel ning lastele ja emadele, kes põgenevad pommirahe eest. Mul ei jätku sõnu, et avaldada vaimustust eesti rahva suhtes, kes ilmutas parimaid inimlikke omadusi sellel Ukrainale raskel ajal,“ rääkis Palve Ukraina eest korraldaja pastor Sergey Shidlovskiy (Aseris tegutsev Jumala Otsijate liikumine) ajalehele Pealinn. „Me ei tohi ebaõiglusega harjuda ning väsida palvetamast inimeste eest, kes kannatavad. Maikuu viimasel nädalavahetusel palvetavad usklikud üle maailma Ukraina eest nende meloodiate järgi, mis kõlavad Tallinna Lauluväljakul. Ma loodan, et Palve Ukraina eest pakub lohutust ja lootust Eestisse saabunud rohkem kui 60 000 sõjapõgenikule, kes on peamiselt naised ja lapsed.“
Kõrvuti rahvusvaheliste artistidega astub lavale pea kõikidel Eestis toimunud Ukrainat toetavatel kontsertidel osalenud Ruslan Trochynskyi ansambliga Svjata Vatra. „Me laulame uskudes, et Ukraina võidab, vabastab omad maad ja Ukraina sõjapagulased saavad pöörduda koju tagasi,“ ütles Ruslan Trochynskyi.

Kogunemisele Palve Ukraina eest kutsutakse põgenikud Ukrainast ja inimesed, kellele nende kannatused korda lähevad. Tulijaid saavad varakult registreeruda kodulehel https://PrayerForUkraine.net/ .

Lauluväljakule pääseb tasuta, soovijad võivad nii kodulehel kuid samuti kohapeal Ukraina toetuseks annetada. Kogutud annetused loovutatakse Ukraina Kirikute Nõukogule https://umrada.org.ua/.

Loe lisa:

ESIMEST KORDA LAULUVÄLJAKUL Kristlikud ühendused korraldavad ülemaailmse Palve Ukraina eest, pealinn.ee, 26.04.2023

Lisa kommentaar