EELK ja Vabariigi Valitsuse ühiskomisjon lõpetab töö

EELK ja Vabariigi Valitsuse ühiskomisjon lõpetab töö

2. mail toimunud EELK ja Vabariigi Valitsuse ühiskomisjoni istungil kinkis peapiiskop Urmas Viilma siseminister Lauri Läänemetsale vastvalminud “Katedraali palveraamatu”. (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Siseminister Lauri Läänemets tõi ühiskomisjoni töö ühepoolse lõpetamise põhjenduseks, et riik ei saa eelistada üht kirikut teistele ning selle asemel luuakse komisjon Eesti kirikute nõukoguga.

Peapiiskop Urmas Viilma ütles, et otsusest teavitati luterlikku kirikut kirja teel nädal aega peale viimase ühiskomisjoni istungi toimumist ja seda otsust pole põhjendatud. Arutlusel oli muude küsimuste seas abieluvõrdsuse seaduseelnõu.

Lauri Läänemets märkis ERRile antud intervjuus, et abieluvõrduse teema arutamine pole kuidagi seotud komisjoni töö lõpetamisega. Ka peapiiskop Viilma ei tahtnud uskuda, et siseministri käitumine on seotud pingetega, mis valitsevad  kiriku ja valitsuse vahel abieluvõrdsuse eelnõu osas. Samas märkis ta, et ka kirikute nõukogu soovis praeguses olukorras, kus kirikuid puudutavad seadused on parajasti menetlemisel, ministriga kokku saada. Seaduste menetlemisprotsessi perioodil ei leidunud valitsusel kirikute nõukoguga kohtumiseks ühtki vaba aega, kokkusaamine toimub 9. augustil.  

EELK ja valitsuse koostöökomisjon on tegutsenud terve taasiseseisvumisaja ehk üle 30 aasta.

Lisa kommentaar