EELK kirikupäev ja vaimulik laulupidu “Rõõm üle maa” on juba tuleval aastal

EELK kirikupäev ja vaimulik laulupidu “Rõõm üle maa” on juba tuleval aastal

Vaimuliku laulupeo kunstiline juht Heli Jürgenson (Foto: ajaleht Eesti Kirik)

EELK kirikupäev ja vaimulik laulupidu toimub 28.-29. juunil 2024 Viljandis. Laulupeole registreerimine kestab kuni 15. veebruarini 2023.

“Kuigi 2024. aastani on meil aasta aega, tähendab see siiski korraldustöö algust ja kooridele taas rõõmsasti kokkutulemist ning laulude harjutamist. Laulikud on lauljatel  käes ja töö võib alata. Loodame, et pärast pikka keerulist perioodi on taaskord põhjust hüüda: „Rõõm üle maa!“,” ütles laulupeo kunstiline juht Heli Jürgenson.

Algselt pidi kirikupäev ja laulupidu „Rõõm üle maa“ leidma aset Viljandis 2020. aasta suvel, kuid seda on COVID-19 viiruse levikust ja sellest tulenevatest piirnangutest korduvalt edasi lükatud. Kirikupäev ja vaimulik laulupidu on EELK suurüritus, mis toob kokku lisaks laulukooridele ja pillimängijatele kiriku ja koguduste töötegijaid, vaimulikke, kiriku allasutusi ning tutvustab Eesti kirikut, tema kuulutust ja teenimist laiemale avalikkusele. Eelmine kirikupäev ja vaimulik laulupäev toimus 2015. aastal Tartus.

EELK jumalateenistuselu ja kirikumuusika assessori Marko Tiitus lausus, et 2024. aastal toimuva kirikupäeva ja vaimuliku laulupeo pühendame EELK uue lauluraamatu sünnile, mille eelnõu peaks samal aastal Kirikukogu ette jõudma..

Info: Kaia Lattikas 5663 1542, Kaia.Lattikas@eelk.ee

Lisa kommentaar