Eluringikeskuses pakuvad üksteisele seltsi lapsed ja vanad

Eluringikeskuses pakuvad üksteisele seltsi lapsed ja vanad

Tartus Annelinna servas asuv Eluringikeskus on külalislahkusega täidetud hooldekodu, kus igaühest hoolitakse, lähtudes terviklikult tema ihu, hinge ja vaimu vajadustest. Ajalehe Eesti Kirik ajakirjanik Kätlin Liimets käis kohal ja veendus, et see kodulehel olev kirjeldus kehtib ka päriselus.

Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liidule (EEKBKL) kuuluvas Eluringikeskuses (mida paljud mäletavad kõrgema usuteadusliku seminari endise asukohana) on eakate ja laste ühte majja kokku toomine taotluslik. Hoone ühes tiivas on 136 kohaga hooldekodu ja teises 60 lapsega eralasteaed Puhh ning nende õueala on ühine.

Hooldekodu korrustel aitavad orienteeruda neile antud Tartu linnaosade nimed: Supilinn, Karlova, kõige kõrgem korrus on Annelinn ja madalaim Kassitoome. Kaunis talveaias saab külalistega kohtuda ja õuealal laste mänguväljak, veel valmivad kasvuhooned ja lehtlad.

Seda, et tegu on kristliku hooldekoduga, peavad elanikud omaette väärtuseks, kirjutab leht. On ka palju neid, kes uuendavad oma usuelu, mis on mingil põhjusel kodukohas unarusse jäänud.

Loe lisa:

Kätlin Liimets “Tartu kristlik Eluringikeskus hoolitseb ka hinge eest”, Eesti Kirik 17.05.2023

Kätlin Liimets “Ines Kerikmäe: elu kõrges vanuses on väärtuslik”, Eesti Kirik 17.05.2023


Lisa kommentaar