Helisalvestusi orelimuusikasõpradele

Helisalvestusi orelimuusikasõpradele

E-Kiriku veebivärava toimetusel on palutud vahendada lugejaile viiteid kahe helisalvestuse kohta, mida YouTube’i vahendusel tasuta kuulata saab.

Barokkmuusika pärlid Prantsusmaalt ja Saksamaalt

Eesti Kirikute Nõukogu haridusportaalil on valminud video “Barokkmuusika pärlid Prantsusmaalt ja Saksamaalt”. Orelikontsert on filmitud Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus 25. novembril 2023.

Idee autor on Heiki Haljasorg. Orelil Gustav-Leo Kivirand

Kavas: Jean-Baptiste de Lully (1632-1687), Miserere
Marc-Antoine Charpentier (1643-1704), Kyrie
François Couperin (1668-1733). Domine Deus, Agnus Dei
Johann Sebastian Bach (1685-1750) Prelude and fugue in C minor BWV 546
Johann Sebastian Bach (1685-1750). Prelude and fugue in E-flat major BWV 552

Indrek Liit, “Au Jumalale kõrges, rahu maa peal, inimestest hea meel”

Pedagoog ja helilooja Indrek Liit on kirjutanud oreliteose pealkirjaga “Au Jumalale kõrges, rahu maa peal, inimestest hea meel”. Seda esitab Anneli Klaus. Teose salvestas Mihkel Pajupuu EELK Põltsamaa Niguliste kirikus Sauer orelil. Toetas EKN ja Kultuurkapitali Hiiumaa Ekspertgrupp.

Autor ise on oma teose kohta kirjutanud muuhulgas järgmist: “Et meil olekski maa peal rahu. Inimesed tunneksid teistest inimestest rõõmu. Ja me ei peaks ennast nii kõrgeks kui on Jumal. Unustades enda ego kui Jumala ees oleme. Temale kuulub kõige suurem au. Kes on meid teinud. Maailma loonud. Taeva ja maa. Loomad ja linnud ja puud ja põõsad, et me saaks kõike seda nautida mis Jumalal meile pakkuda on. Andnud ka andestuse, enda poja Jeesus Kristuse kujul. Et inimene ei teeks pattu ja saaks enda patud andeks. Me ei ole keegi täiuslik. Andestagem siis kõik kõigile.”

Lisa kommentaar